Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Un tânăr român a mers din Londra până la Piteşti pe bicicletă. Motivul pentru care a plecat în aventură

Un român a traversat Europa pe bicicletă pentru a sprijini tinerii cu potențial din Argeş. A plecat din Londra şi a ajuns în Piteşti, tocmai la timp pentru inaugurarea târgului de ştiinţe. Aventura sa nu a fost însă una uşoară. Tânărul a avut peripeţii pe şosele cu pante din Germania şi multe pene de cauciuc în Cehia, iar pe Transfăgărăşan a trecut chiar pe lângă urşi. 

de Redactia Observator

la 19.09.2024 , 15:23

Emil Cenţiu este promotor al târgului de ştiinte din Pitești şi s-a gândit la un mod inedit de a susţine evenimentul.

Tânărul a făcut o călătorie pe bicicletă, din Londra la Piteşti

Emil a parcurs pe bicicletă aproape 2.500 de kilometri, în 10 ţări. Călătoria a durat 17 zile şi nu a fost una uşoară. 

Vezi și

Emil Cenţiu, biciclist: Partea cea mai grea probabil a fost fizic în ultimele zile în Germania, au fost nişte pante foarte abrupte. Am avut şi momente psihice mai grele, prin Cehia, când a plouat toată ziua şi am făcut pene. 

Reporter: Ai dat de urşi pe Transfăgărăşan?

Emil Cenţiu, biciclist: Da, da, dar au fost cei de la jandarmeria montană, au fost în spate, i-au speriat. Foarte de treabă.

O echipă de voluntari a fost alături de el, dar ajutor a venit şi de la oamenii simpli, întâlniţi pe drum.

"A primit şi foarte mult ajutor. Când vedea lumea că se opreşte cu o pană săreau să-i ofere să meargă într-un oraş să-i cumpere un alt cauciuc sau o altă cameră pentru bicicletă", spun apropiaţii. 

Emil locuieşte la Londra şi lucrează într-o companie IT iar în organizarea festivalului de ştiinţe de la Piteşti s-a implicat încă de la prima ediţie. Cu fondurile pe care le-a strâns în urma ultimei expediţii va fi organizată o caravană de ştiinţe care va ajunge în zonele rurale.

"Acest proiect este foarte drag nouă şi suntem motivaţi să-i încurajăm pe noii elevi din noua generaţie să se implice cât mai mult în astfel de proiecte"

Târgul de ştiinţe se încheie sâmbătă şi la el participă peste 1.000 de elevi, cu peste 400 de experimente din mai multe domenii. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Un tânăr român a mers din Londra până la Piteşti pe bicicletă. Motivul pentru care a plecat în aventură