Antena Meniu Search
x

Video Un teatru din Braşov a rămas fără 14 angajaţi. Directorul i-a dat afară după bunul plac, în timp ce erau în concediu: "Devenisem cumva incomod"

Un teatru din Braşov a devenit scena unui scandal monstru. Asta după ce câţiva actori, dar şi o parte din personal au ajuns să se certe la cuțite, chiar cu directorul instituţiei. Motivul? Conducerea teatrului face angajări şi încheie contractele de muncă angajaţilor după bunul plac, acuză aceştia. 

de Redactia Observator

la 23.01.2024, 08:40

Vezi și

Doamna Viorica are 65 de ani, iar ultimii 35 de ani i-a petrecut pe scena Teatrului Sică Alexandrescu, din Brașov. În septembrie însă, un accident la picior avea s-o scoată pe femeie din distribuţia pentru care şi-a dedicat întreaga viaţă. 

Viorica Geantă, Chelbea, actriţă: Am spus "Dane, mie mi se încheie contractul de colaborare cu teatrul în decembrie, ce facem?".  "Nu ți-l mai semnez". "De ce? Știam că am încă cinci, șase spectacole în care joc". Și spune "că așa vreau eu". 

În aceeaşi situaţie se află alţi 13 angajaţi

În timp ce se aflau în concediu, directorul teatrului le-ar fi încheiat contractele de muncă. 

Pe acelaşi subiect

Petrică Munteanu, maistru de lumini: Am fost plecat în concediu fără plată și când m-am întors am găsit decizia la secretariat, că nu mi se mai prelungește contractul de muncă. Cred că devenisem cumva incomod.

Reporter: Adică?

Petrică Munteanu, maistru de lumini: Mi s-a spus, într-o discuție cu domnul director că, oarecum, că cine nu e cu el, e împotriva lui.

Ovidiu Grădinar, lider de sindicat: Prestația dumnealui, de când este aici manager, a fost extrem de nocivă, atât pentru colectiv, cât și pentru teatru, ca instituție. Este extrem de abuziv, el ține totul sub controlul lui.

Viorica Geantă- Chelbea, actriță: Dorește să aibă numai oameni care se supun. Nu cârtesc, nu au niciun fel de opinie. 

Directorul instituţiei culturale a fost numit în funcţie în anul 2017 şi suspendat în urmă cu trei ani. Ulterior, primăria Braşov a fost obligată să-l repună în funcţie, dar şi să-i plătească salariile din toată această perioadă. Acum a ajuns din nou în rolul personajului negativ.

Reporter: Cum răspundeţi acuzaţiilor?

Dan Cogălniceanu, director teatru: Astea sunt niște simple alegații, sunt bârfe, la care nu am un răspuns. 

Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Brașov: Nu este normal ca, într-o instituție de cultură, să existe astfel de dispute, pentru că aceasta poate afecta actul cultural pe care instituția îl desfășoară.

În prezent, Teatrul Sică Alexandrescu are 23 de actori angajaţi şi 12 colaboratori. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Un teatru din Braşov a rămas fără 14 angajaţi. Directorul i-a dat afară după bunul plac, în timp ce erau în concediu: "Devenisem cumva incomod"