Antena Meniu Search
x

Una dintre marile reţele de trafic de migranţi din Europa a fost destructurată la Timişoara

Una dintre cele mai mari reţele de trafic de migranţi din Europa, care acţiona şi la noi în ţară, a fost ţinta unor descinderi de amploare.

Vezi și

Una dintre cele mai mari reţele de trafic de migranţi din Europa, care acţiona şi la noi în ţară, a fost ţinta unor descinderi de amploare. Poliţişti români şi germani au făcut zeci de percheziţii în ambele ţări. La noi, lângă Timişoara, au găsit astăzi transfugi ascunşi şi cazaţi lângă graniţă, dar şi un sistem incredibil de bine pus la punct.

Printre primii ridicaţi de trupele speciale, dis-de-dimineaţă, a fost chiar liderul grupării, un tânăr de origine arabă. Ar fi coordonat 12 oameni, fiecare cu rol bine stabilit în aducerea pe ascuns a migranţilor în ţară şi trimiterea lor ilegală în Germania. 

Într-un alt apartament, o familie de migranţi cu un copil de nici doi ani îşi aştepta rândul să fie condusă peste graniţă, când au descins poliţiştii.

Transfugii erau cazaţi la pensiuni sau în apartamente, fără acte. Membrii reţelei făcuseră înţelegeri cu proprietarii.

Pe acelaşi subiect

Reţeaua ar fi fost responsabilă de preluarea transfugilor din Turcia. Oamenii erau conduşi apoi prin Bulgaria, Serbia, România şi Ungaria, până spre destinaţia finală, Germania, ţară care a fost printre primele care au acceptat valurile de migranţi. Pentru fiecare persoană, membrii grupării solicitau până la cinci mii de euro.

Banii erau împărţiţi printr-o metodă numită Hawala şi întâlnită şi la organizaţiile teroriste. Practic, se transferau printr-o reţea de intermediari clandestini, care, la rândul ei, are oameni plasaţi în mai multe ţări. Se comunica numai prin aplicaţii instalate pe telefoanele mobile, care erau schimbate foarte des, cu tot cu cartele.

Anchetatorii urmăreau de mult timp gruparea, dar a durat până au fost puse cap la cap informaţiile.

În ultimii doi ani, peste 2 milioane de refugiaţi au ajuns în Germania, ţară care depune acum eforturi uriaşe pentru a-i integra. Mai mult, autorităţie au anunţat că au pierdut evidenţa a câtorva sute de mii dintre ei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Una dintre marile reţele de trafic de migranţi din Europa a fost destructurată la Timişoara