Antena Meniu Search
x

Premieră la parada de 1 Decembrie! Show unic pregătit de cea mai zgomotoasă formaţie aviatică a Canadei

Pe deasupra Arcului de Triumf vor trece două avioane de luptă, F18, la doar 500 de metri de sol, o altitudine foarte mică.

Vezi și

Pe deasupra Arcului de Triumf vor trece două avioane de luptă, F18, la doar 500 de metri de sol, o altitudine foarte mică. Invitaţia de a participa la Ziua Naţională a României a fost transmisă în urma unor misiuni comune executate pe teritoriu României de către Forţele noastre Aeriene şi ale Canadei.

Rolul Forţelor Aeriene ale Canadei este acela de a asigura poliţia aeriană pe teritoriul României alături de piloţii noştri. O misiune care implică dedicare, precizie, colaborare şi exerciţii comune zilnice. 

Echipa condusă de comandantul Mark Hickey în România este formată din 135 de oameni, dintre care 4 piloţi de supersonic de generaţia a 4-a.

F18 este un avion multirol fabricat în America începând cu anii 1970. Este unul dintre cele mai puternice supersonice din acest moment şi poate atinge o viteză de până la 2.000 de kilometri pe oră. 

Cu o viteză ceva mai mică două dintre aceste aeronave vor zbura, pentru prima dată, la Parada Militară de Ziua Naţională a României. 

lt. col. MARK HICKEY, comandantul trupelor canadiene în România:

Suntem foarte onoraţi să fim invitaţi nu doar să defilăm la sol, ci să facem şi  trecerile cu avioanele de Ziua Naţională a României. Este chiar o onoare! Sper ca vremea să ţină cu noi. Dar ăsta e planul nostru. O să fie distractiv. Cu siguranţă, le veţi auzi. Sunt avioane care fac mult zgomot. 

O adevărată provocare pentru canadieni. Este pentru prima dată când participă la o astfel de defilare. Ziua ţării lor este pe data de 1 Iulie şi se sărbătoreşte... diferit. Defilările se fac cu cai, nu cu soldaţi ori tehnică militară. Ziua este o continuă petrecere, iar seara se încheie cu focuri de artificii.

lt. col. MARK HICKEY, comandantul trupelor canadiene în România:

Caii Poliţiei Regale Canadiene fac un spectacol pe muzică. Canadienii din toate colţurile vin îmbrăcaţi în roşu şi petrec toată ziua. Este foarte frumos. 

Însă, până la Paradă, dar şi după, piloţii Forţelor Aeriene ale Canadei trebuie să-şi încheie misiunile cu succes pe teritoriul ţării noastre. Aşa că exerciţiile continuă până pe data de 30 decembrie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Premieră la parada de 1 Decembrie! Show unic pregătit de cea mai zgomotoasă formaţie aviatică a Canadei