Antena Meniu Search
x

Video "Unde să mă duc după o viaţă întreagă de muncă?". Un întreg imobil din Braşov, pe cale să se prăbuşească. Zeci de locatari, la un pas de a rămâne pe străzi

E pericol în Centrul Turistic al Braşovului. Cad bucăţi din clădirile vechi. S-a întâmplat chiar la finalul lunii trecute. Atunci, o bună parte din acoperișul unui imobil s-a prăbușit şi a distrus ultimul etaj. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, însă Primăria a cerut evacuarea familiilor care locuiesc în zonă. Puțini dintre locatari au acceptat să plece, deși sunt conștienți de riscul iminent al unor noi prăbușiri.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 12.03.2024 , 09:11

Claudiu Loghin, reporter Observator: Totul s-a petrecut pe timpul nopţii, practic din acoperiş structura s-a surpat pe planşeul ce delimitează podul, etajul unu şi mai departe planşeul s-a surpat peste întreaga structură a etajului unu din acestă clădire.

Sunt șapte apartamente locuite, în curtea situată la doi pași de Biserica Neagră și Piața Sfatului. Locatarii lor au auzit bubuitura și au văzut apoi curtea interioară plină de moloz. Doar o minune a făcut ca nimeni să nu fie rănit.

De vină ar fi lucrările consolidare făcute greşit

Articolul continuă după reclamă

Locatară: Avem un vecin care dimineaţa la ora 5 pleacă la servici. Dacă pleca în acea dimineaţă la ora 5 l-ar fi surprins nenorocirea asta care s-a întâmplat.

Pe acelaşi subiect

Clădirea este construită la începutul secolului 18 și este monument istoric. Locatarii apartamentelor din jur pun incidentul pe seama lucrărilor de consolidare neautorizate și greșit făcute, la locuința de la etajul 1. Experții au recomandat evacuarea de urgență a apartamentelor locuite, pentru că sunt încă bucăți întregi, foarte grele de zid, care stau să cadă, însă, chiar şi aşa, unii locatari nu vor să plece.

Locatar: Păi unde să mă duc? Mă duc nou acolo. Bucătărie atât şi sunt 10 insi, o baie şi un Wc comun. După o viaţă întreagă de muncă.

Locatară: Eu mai am o locuinţă în Tractorul. Eu când va fi cazul cred că o să plecăm. Tocmai din cauza pericolului.

În întreg centrul istoric al Brașovului au fost identificate 385 de clădiri vechi, pentru care autoritățile locale vor să crească de cinci ori impozitele.

Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Brașov: Nu înseamnă că acesta este numărul total, cu siguranţă mai sunt şi alte imobile, doar atâta au reuşit să identifice printre miile de imobile pe care le-au verificat anul trecut.

Majorarea de cinci ori a impozitelor locale pentru clădirile  degradate a fost propusă de specialiști, drept soluție pentru consolidarea imobilelor pericol, însă nu se aplică deocamdată, în lipsa unui vot al Consiliului Local.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
V-aţi gândit să renunţaţi la maşină din cauza scumpirilor repetate la pompă?
Observator » Evenimente » "Unde să mă duc după o viaţă întreagă de muncă?". Un întreg imobil din Braşov, pe cale să se prăbuşească. Zeci de locatari, la un pas de a rămâne pe străzi