Antena Meniu Search
x

Video Unitatea mobilă ATI din Suceava, evacuată de urgenţă

A fost alertă joi noapte la Spitalul Mobil din Suceava. Unitatea mobilă de terapie intensivă din curtea Spitalului Judeţean a fost evacuată după ce medicul de gardă a simţit un miros neplăcut. 10 pacienţi din unitatea mobilă au fost transferaţi preventiv în secţia de Boli Infecţioase a spitalului, dintre care unul la Terapie Intensivă.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 26.02.2021, 17:31

Zece pacienți din unitatea mobilă ATI de la Suceava au fost evacuați, în urma unei alarme false de incendiu Vezi și
  • Pacienți evacuați din unitatea mobilă ATI de la Suceava, după o alarmă falsă de incendiu
  • Nicio persoană nu a fost rănită în urma incidentului
  • Pacienţii se vor întoarce în unitatea mobilă

S-a dat alarma imediat după ce medicul de gardă a simţit un miros de fum, în Secţia Mobilă de Anestezie şi Terapie Intensivă. Chiar dacă au simţit miros de încins, cadrele medicale de la Spitalul Judeţean nu au sunat la 112. Zece bolnavi de covid în stare destul de gravă erau în unitate la acel moment.

Imediat după ce s-a dat alarma medicii au decis ca cei 10 pacienți care erau internaţi aici să fie mutaţi preventiv în Spitalul Judeţean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava.

Nouă din cei zece pacienţi au fost mutaţi în secțiile de Boli Infecțioase și Pneumologie, iar un pacient a fost transferat la ATI-Covid.

Fumul provenea de la nişte deşeuri arse

Starea bolnavilor este în continuare stabilă şi nu au fost afectaţi de incident. Ulterior s-a constatat că fumul venea de pe un câmp din apropiere.

"În urma intervenţiei echipei tehnice, nu s-a constatat nicio defecţiune la nici un sistem al tirului, mirosul respectiv provenea de la nişte deşeuri arse pe un teren din spatele spitalului, din afara spitalului, care a intrat prin inermediul sistemului de ventilaţie", a declarat dr. Dan Teodorovici, purtătorul de cuvânt al spitalului.

După verificări, pacienții se vor muta înapoi în tirul de terapie intensivă. 

Incidentul are loc la câteva zile după cel de la „Marius Nasta” din Capitală, când o degajare de fum la unitatea mobilă ATI a dus la alertarea echipelor de intervenție.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Unitatea mobilă ATI din Suceava, evacuată de urgenţă