Antena Meniu Search
x

Video Uniţi în rugăciune! Credincioşii au venit în pelerinaj la Mănăstirea Nicula pentru Sfânta Maria. Mulţi vor dormi sub cerul liber, indiferent de vreme

A început pelerinajul de la Mănăstirea Nicula, din judeţul Cluj. Zeci de mii de oameni sunt aşteptaţi la slujba de Adormirea Maicii Domnului. Este cel mai mare pelerinaj din ţară dedicat acestei sărbători.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 13.08.2023, 13:52

Vezi și

Credincioşii sosiţi deja la Mănăstirea Nicula se roagă la slujbele din timpul zilei sau se bucură de frumuseţea locului. Pelerinii au asistat astăzi la sfânta liturghie săvârşită în aer liber pentru că biserica mănăstirii ar fi neîncăpătoare pentru aceşti oameni, iar acum caută un loc la umbră pentru că este destul de cald. 

Uniţi în credinţă 

În acest an, oamenii au început să sosească mai devreme, încă de vineri, cu toate că marea sărbătoare şi hramul mănăstirii este abia marţi. Mulţi vor înopta în corturi, dar şi sub cerul liber indiferent de vreme.

De cum ajung aici, credincioşii se pun la rând pentru a se închina la icoana făcătoare de minuni, despre care se spune că ar fi lăcrimat în urmă cu aproape 350 de ani. Punctul culminant al procesiunii va fi mâine seară de la ora 22, când această icoană va fi scoasă din biserică, iar preoţii vor înconjura biserica cu ea pe braţe. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Uniţi în rugăciune! Credincioşii au venit în pelerinaj la Mănăstirea Nicula pentru Sfânta Maria. Mulţi vor dormi sub cerul liber, indiferent de vreme