Antena Meniu Search
x

Universitatea Bucureşti, amendă pentru mizeria din cămine. Studenţii dormeau printre gândaci şi şobolani

Studenţii de la cele mai bune facultăţi ale României învaţă în condiţii greu de imaginat. În cămine murdare, cu gândaci în camere. Şi chiar cu şobolani morţi la ghena de gunoi.

Vezi și

Studenţii de la cele mai bune facultăţi ale României învaţă în condiţii greu de imaginat. În cămine murdare, cu gândaci în camere. Şi chiar cu şobolani morţi la ghena de gunoi. Sunt imaginile care i-au şocat şi pe inspectorii de la Direcţia de Sănătate Publică. Pentru prima dată, autorităţile au fost sesizate de studenţi. În urma controlului, Universitatea din Bucureşti a fost amendată cu 15 mii de lei. 

Gândaci, şobolani şi multă mizerie. Asta au găsit studenţii în căminele Universităţii din Bucureşti şi nu numai. Condiţiile i-au şocat. Ionuţ e boboc şi spune că nu se aştepta la aşa ceva când s-a mutat din Focşani în Capitală:

Plângerile studenţilor au ajuns şi la Direcţia de Sănătate Publică la începutul acestui an. Inspectorii au verificat 49 de cămine şi 7 cantine studenţeşti, unde au găsit pereţi murdari, clădiri fără apă caldă, fără hârtie igienică sau săpun la baie.

Universitatea a primit o amenda de 10 mii de lei pentru pentru căminele din Splaiul Independenţei şi alte 5 mii de lei pentru căminul studenţesc din Şoseaua Fundeni. Dar şi suspendarea activităţii de acolo. La recontrol, însă, unele probleme s-au remediat, aşa că au rămas doar cu plata amenzii. 

HORIA ONIŢĂ, reprezentantul studenţilor UB: La Fundeni, am fost şocat să văd ca în magaziile caminului exista zeci şi zeci de materiale sanitare, decoraţiuni, care sunt ţinute sub cheie. Administratorul şi-a dat demisia, primea materiale si nu le utiliza nimic. 

Sunt situaţii pe care reprezentanţii Universităţii din Bucureşti nu le neagă, dar spun că nu toate imaginile provin din căminele lor. 

MIRABELA AMARANDEI, purtător de cuvânt Universitatea Bucureşti: Am plătit deja amenzile pe care DSP le-a aplicat ca urmare a vizitelor făcute, am redresat mare parte din cele sesizate in procesele verbale, sunt insa niste lucruri care necesită putin mai mult timp.  

Studenţii plătesc între 100 şi 200 de lei pe lună pentru o cameră la cămin. Recunosc că Universitatea are printre cele mai mici preţuri la cazare în Capitală, dar asta nu scuză condiţiile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Universitatea Bucureşti, amendă pentru mizeria din cămine. Studenţii dormeau printre gândaci şi şobolani