Antena Meniu Search
x

Video Unul din minerii care și-au pierdut viața în accidentul din Gorj fusese angajat de doar câteva luni. Muncitorii ieșiseră din schimb și se duceau acasă

Un accident dramatic care a avut loc în urmă cu puţin timp pe platforma unei cariere de cărbune din judeţul Gorj. Un camion care transporta 25 de mineri s-a răsturnat şi a căzut în gol 70 de metri. Martorii spun că maşina ar fi rămas fără frâne! Trei oameni au murit pe loc, alţi şapte sunt răniţi. Salvatorii intervin chiar în aceste momente la locul accidentului, unde au ajuns şi două elicoptere SMURD.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 17.01.2023, 16:45

Vezi și

Cei 25 de muncitori care se aflau în tanchetă, în mașina care urma să îi aducă până aici la poarta carierei, ieșeau din schimbul 1. La un moment dat, șoferul a pierdut controlul, iar mașina s-a răsturnat, a căzut circa 70 de metri, s-a oprit într-un pod, deasupra unei benzi care transportă cărbune. 

Au căzut în gol în drum spre casă

Și să se ajungă la ei a fost foarte dificil, la fața locului au ajuns foarte multe ambulanțe, dar nu au putut să înainteze. De aici, cadrele medicale, pompierii au fost transportați la locul accidentului cu utilaje din carieră.

A fost declanșat planul roșu de intervenție, au ajuns 3 echipaje SMURD, 8 ambulanțe, au fost solicitate și 2 elicoptere SMURD. Doi mineri aflați în stare gravă au fost transferați  la spitalul din Craiova, alți răniți au fost duși la spitalele din Motru și cel din Târgu Jiu.  

Unul dintre minerii care și-au pierdut viața abia fusese angajat de câteva luni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Unul din minerii care și-au pierdut viața în accidentul din Gorj fusese angajat de doar câteva luni. Muncitorii ieșiseră din schimb și se duceau acasă