Antena Meniu Search
x

Unul dintre cei mai periculoşi criminali, la doar 16 ani. Tânărul suedez prins în Voluntari ar fi plătit oameni pentru a ucide la comandă

Urmărit internaţional pentru crimă, găsit în Voluntari! Un tânăr de 16 ani, căutat de autorităţile din Suedia se ascundea într-un complex rezidenţial din Ilfov. Pe numele minorului era emis un mandat de arestare pentru omor şi sunt suspiciuni că făcea parte şi dintr-o grupare specializată în atacuri cu bombă, potrivit informaţiilor trimise de autorităţile din Suedia omologilor români. 

de Redactia Observator

la 09.02.2024, 09:32

Vezi și

Sheik Mohammad Mohamed, la 16 ani, este unul dintre cei mai periculoşi criminali căutaţi de autorităţile din Suedia. Ar fi parte a unei grupări violente a cărei activitate principală este asasinarea la comandă, potrivit autorităţilor de acolo care l-au pus pe lista celor urmăriţi internaţional. Banda din care ar face parte s-ar ocupa şi cu atacuri cu bombă - toate ar avea legături cu traficul de droguri pe zona de nord a europei, dar şi la nivel internaţional. 

Dan Octavian, IGPR: La data de 7 februarie poliţiştii de la DIC au depistat un tânăr de 16 ani din informaţiile comunicate de partenerii suedezi, rezultă că acesta era implicat în acţiuni de omor şi atacuri cu bombă.

Băiatul locuia în Voluntari

Bianca Iacob, reporter Observator: Tânărul, pe numele căruia a fost emis un mandat internaţional de arestare pentru omor şi vătămare corporală gravă, a fost găsit de poliţie, la această adresă, din Voluntari, Ilfov. Se presupune că aici locuia, potrivit surselor Observator. Tot el mai este cercetat şi pentru ar fi fost implicat în angajarea unor criminali care să ducă la bun sfârşit omoruri la comandă. 

Pe acelaşi subiect

Dan Antonescu, criminolog: Sunt cei care sunt din mediile interlope autohtone. Aceştia îşi caută executanţi pe care să îi plătească mai puţin şi care să execute fără să gândească foarte mult ceea ce ei comandă. Cum a intrat e problema lui, dacă a avut documente false, dacă a intrat pe cale aeriană, pe cale terestră, se va stabili. Din momentul în care au primit informaţia, au acţionat prompt, l-au reţinut şi l-au prezentat unei instanţe.

Tânărul va sta în România două săptămâni după gratii

Tânărul de 16 ani căutat de Suedia va sta după gratii următoarele două săptămâni, timp în care autorităţile care au emis mandatul de arestare trebuie să trimtă actele necesare instanţei pentru procesul de extrădare. În Suedia, fenomenul violenţei a ajuns la un nivel ridicat - devenind chiar o problemă naţională. Ucigaşii sunt din ce în ce mai tineri şi din această cauză, anul trecut, s-a discutat inclusiv despre mobilizarea armatei pe străzi. 

Ulf Kristersson, Swedish Prime Minister: Primul lucru pe care îl vom face este de să atribuim Forţelor Armate autoritatea de a acorda şi a primi ajutor din partea poliţiei, dar doar acolo unde expertiza specială a Forțelor Armate poate ajuta poliția în limita legilor actuale.

Bianca Iacob, reporter Observator: Fenomenul migraţiei a transformat din Suedia, o ţară paşnică şi sigură într-un paradis al violenţei - iar ţara nordică a ajuns să fie invadată de bande criminale. Numai anul trecut, violenţa extremă între bande a dus la peste 100 de atacuri cu bombe, zeci de morţi şi răniţi - atacurile cu bombe fiind raportate aproape săptămânal. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 5 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Unul dintre cei mai periculoşi criminali, la doar 16 ani. Tânărul suedez prins în Voluntari ar fi plătit oameni pentru a ucide la comandă