Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Unul dintre cele mai importante pelerinaje din zona Moldovei: 3 zile de sărbătoare, mii de credincioşi aşteptaţi la racla Sf. Ioan cel Nou

Astăzi, 22 iunie, la Suceava începe unul dintre cele mai importante pelerinaje din zona Moldovei. Până luni vor avea loc mai multe manifestări religioase și culturale. Primul eveniment va fi procesiunea cu racla cu moaştele Sfântului Ioan cel Nou.

de Angela Bertea

la 22.06.2024 , 18:55

Credincioşii trec prima dată pe la racla cu Sfintele Moaşte, se închină, apoi rămân în curtea mânăstirii pentru a participa la slujbă.

"Sunt 3 zile de sărbătoare, începând de astăzi până pe data de 24. Sfântul va sta în baldachin până la miezul nopţii în data de 24 sau până când se va închina ultimul credincios prezent. Ne aşteptăm la câteva mii de credincioşi. Va fi nu doar un program liturgic, ci şi unul cultural şi artistic", a declarat părintele Alexandru Flavian Sava, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor.

Sunt aşteptaţi pelerini din toată ţara. Conform tradiţiei, vor veni credincioşii din Maramureş. "Este un sfânt iubit nu doar la noi în ţară, ci în toate ţările care au ieşire la Marea Neagră. Recomandăm credincioşilor să nu treacă pe sub raclă, aşa cum era tradiţia până acum, ci să stea în culoarul protejat de forţele de ordine", a declarat părintele Alexandru Flavian Sava, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor.

Vezi și

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aveţi pregătite variante în caz de blackout?
Observator » Evenimente » Unul dintre cele mai importante pelerinaje din zona Moldovei: 3 zile de sărbătoare, mii de credincioşi aşteptaţi la racla Sf. Ioan cel Nou