Antena Meniu Search
x

Video Revoltă în Ploiești după ce orașul rămâne fără apă caldă pentru o lună. "Cum e posibil aşa ceva?"

La Ploieşti cam ca la Bucureşti. Locuitorii oraşului vor rămâne pentru o lună fără apă caldă. Compania de termoficare a anunţat că de la 1 august începe lucrări de reparaţii. Edilul promite însă că va găsi de pe o zi pe alta soluţii alternative.  

de Cristi Georgescu

la 28.07.2022, 22:47

Vezi și

"Au venit vremurile de altă dată. De acum 35 de ani, când opreau căldura o lună de zile. E jalnic. Cum e posibil aşa ceva?"

Afişele operatorului de termoficare din Ploieşti au împânzit deja oraşul. Lucrările la unul dintre cazane vor lăsa 58.000 de blocuri din municipiul fără apă caldă. Locuitorii au intrat în panică şi se gândesc cum se vor spăla în următoarea lună, mai ales că se anunţă una caniculară. 

"La lighean. La aragaz încălzeşte apă şi face baie la lighean." 

"Pe bătrâni i-a omorât, este clar. Pe mine una mă pune într-o situaţie deosebită. O lună de zile este foarte mult."

Pe acelaşi subiect

"Mai rău de aşa nu se poate."

Eugen Cristescu, preşedinte UAP Prahova: "Am fost contactaţi chiar astăzi de câteva persoane care ne-au solicitat să ne mobilizăm şi să manifestăm în spaţiul public, să facem ce e de făcut să rezolvăm problema."

Ce soluții propune primarul?

Edilul le promite însă că va rezolva problema. Andrei Volosevici, primarul orașului Ploiești: "Există varianta să se închirieze nişte cazane, dacă este o problemă acolo. Am propus o soluţie, pare că e acceptată, mâine intrăm în şedinţă de Consiliu Local şi vedem despre ce este vorba. Obligaţia mea este aceea de a furniza căldură."

De serviciu de termoficare din Ploieşti se ocupă atât municipalitatea cât şi Consiliul Judeţean, alături de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Prahova. Între cele trei părţi au tot apărut disensiuni pe acest subiect, încă de la mijlocul lunii mai, atunci când vechiul operator a predat serviciul către Termoficare Prahova. 

Cristi Georgescu, corespondent Observator: "În plin scandal al apei calde la Ploieşti, am încercat să luăm un punct de vedere din partea Consiliului Judeţean Prahova şi ADI Prahova. Unii nu erau în oraş, alţii ne-au transmis că sunt în concediu."

Dacă autorităţile nu vor găsi soluţia promisă, peste trei zile 130 de mii de oameni vor rămâne fără apă caldă la robinete. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Revoltă în Ploiești după ce orașul rămâne fără apă caldă pentru o lună. "Cum e posibil aşa ceva?"