Antena Meniu Search
x

Video Noua realitate din Germania: fără apă caldă, căldură şi aer condiţionat, în clădirile publice. Restricții și la iluminatul public

Fără apă caldă, căldură şi aer condiţionat. Este realitatea în care s-au trezit germanii, după ce Rusia a redus la 20% livrările de gaze prin celebrul gazoduct Nord Stream 1. Iluminatul public este şi el redus la minimum, iar clădirile monument vor sta ma mult în beznă. Măsuri similare sunt pregătite şi de Franţa, care anunţă şi amenzi de sute de euro pentru cei care fac risipă.

Alexandra Paraschiv
de Alexandra Paraschiv

la 30.07.2022, 17:21

Vezi și

Coloana Victoriei, Castelul Charlottenburg, primăria şi sediul preşedinţiei sunt doar o parte dintre clădirile emblematice ale Berlinului care nu vor mai lumina ca altădată. Aproximativ 200 de monumente istorice şi clădiri municipale vor fi învăluite în beznă, pentru că ţara nu îşi mai permite să risipească nicio moleculă de gaz, după ce Rusia a redus livrările prin Nord Stream 1.

Thorsten Zimmermann, camera de comerț din Koln: Problema actuală este incertitudinea cu privire la viitor. Suntem foarte dependenţi de aprovizionarea cu energie şi de deciziile politice luate de Moscova. Este o situaţie cu care nu ne-am confruntat în trecut.

Serile prin oraş vor fi mai puţin plăcute şi în capitala Saxoniei Inferioare, Hanovra, unde autorităţile vor aplica aceeaşi măsură. Robinetul de apă caldă a fost şi el închis, în toate clădirile publice, în sălile de sport şi la piscine.

Gull Akkamis, localnic din Koln: Am atins deja limita de sus la preţul energiei, iar, în viitor, costurile vor creşte şi mai mult. Este îngrijorător, chiar şi atunci când ai bani.

Pe acelaşi subiect

Germania va impune o suprataxă la gaze naturale

Fântânile arteziene din oraş vor fi oprite, iar folosirea aparatelor de aer condiţionat, a radiatoarelor şi caloriferelor în clădirile publice va fi interzisă. Singura excepţie sunt spitalele, şcolile, azilurile sau căminele de copii. Măsuri similare au fost luate şi în alte oraşe, precum Munchen, Augsburg sau Koln, unde la iarnă termostatele vor fi blocate la cel mult 21 de grade.

De la 1 octombrie, guvernul va impune o suprataxă la gaze, pentru a salva companiile de la faliment. Sute de gospodării vor plăti între aproximativ 2 şi 5 euro pe kilowatt oră. Asta va duce la costuri suplimentare de 1.000 de euro pe an pentru o familie de patru persoane.

Marcel Fratscher, director Institutul German pentru Economie: Cel mai bun lucru pe care îl putem face acum este să luăm măsuri de precauţie înţelepte, adică să economisim suficient.

Restricții și în Franța, din cauza crizei energetice

Se vor cufunda în întuneric şi clădiri emblemtice din Franţa sau magazinele de pe celebrul Champs Elysees. Şi asta nu e tot.

Agnes Pannier-Runacher, ministrului Tranziţiei Energetice: Scădeţi temperaturile în birourile unde nu este respectată limita de 19 grade, atenţie la utilizarea aerului condiţionat. Prin acest plan, putem salva o mulţime de kilowaţi, combustibil şi electricitate. 

Cei care nu vor respecta noile reguli, vor fi amendaţi. Între timp, un grup de parizieni activişti au luat deja la pas străzile franceze şi au stins luminile rând pe rând.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Noua realitate din Germania: fără apă caldă, căldură şi aer condiţionat, în clădirile publice. Restricții și la iluminatul public