Antena Meniu Search
x

Unul dintre românii repatriaţi din Maroc este infectat cu covid-19. Despre ce tulpină ar fi vorba

Rezultatul uneia dintre probele recoltate de la pasagerii repatriați joi seară din Maroc este pozitiv la infecția cu virusul SARS-COV-2, iar primele indicii sugerează că ar putea fi vorba despre tulpina Delta, transmite Ministerul Sănătăţii.

de Redactia Observator

la 03.12.2021, 17:41

Românii blocaţi în Maroc au ajuns în România
Românii blocaţi în Maroc au ajuns în România - Observator

Pasagerul testat pozitiv este singurul român din avion care este infectat cu covid-19.

"Persoana depistată pozitiv este izolată la domiciliu, iar direcția de sănătate publică va demara ancheta epidemiologică. Proba pozitivă a fost trimisă pentru secvențiere în vederea stabilirii tulpinii virusului. Menționăm că, au fost prelucrate 115 probe de la toți pasagerii cursei, 114 dintre acestea fiind negative", a transmis Ministerul Sănătăţii.

MAE: 122 de români şi 62 de cetăţeni europeni care erau blocaţi în Maroc au fost aduşi în România cu aeronava

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunat joi seară că 122 de români şi 62 de cetăţeni europeni care erau blocaţi în Maroc, în urma suspendării zborurilor comerciale, au fost îmbarcaţi în aeronava care operează cursa specială pentru repatriere. Aceasta a aterizat joi seară la Bucureşti. La rândul lor, reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică anunţa joi că nicio persoană nu prezintă simptome de boală.

Nicio persoană nu prezintă simptome de infectare cu virusul SARS-CoV-2. Ca măsură suplimentară, persoanele vor fi testate şi li se va recomanda să rămână în autoizolare până la aflarea rezultatului testului”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică. 

Potrivit sursei citate, în cazul în care rezultatul testului este negativ, cetăţenii repatriaţi din Maroc, ţară aflată în zona verde, vor rămâne în contact cu autorităţile medicale pentru a depista orice semn al apariţiei eventualelor simptome.  În cazul în care rezultatul este pozitiv, cum este pasagerul depistat vineri, persoanele respective vor fi transportate la unităţi medicale pentru investigaţii şi monitorizare, iar proba va fi trimisă în laboratoare specializate pentru secvenţiere,în vederea stabilirii variantei de tulpină.

Din cele 184 de persoane, 122 de cetăţeni sunt români şi 62 cetăţeni sunt europeni (4 cetăţeni bulgari, 15 cetăţeni croaţi, 2 cetăţeni greci, 22 cetăţeni polonezi, 12 cetăţeni ungari, 2 cetăţeni lituanieni, 4 cetăţeni sloveni şi un cetăţean austriac), a precizat MAE. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Unul dintre românii repatriaţi din Maroc este infectat cu covid-19. Despre ce tulpină ar fi vorba