Antena Meniu Search
x

UPDATE! Peste 25.000 de pelerini au trecut prin faţa moaştelor Sfintei Parascheva

Este aglomeraţie mare la Iaşi. 25.000 de pelerini au trecut deja prin faţa moaştelor Sfintei Parascheva şi alte mii aşteaptă încă la coadă

Vezi și

Este aglomeraţie mare la Iaşi. 25.000 de pelerini au trecut deja prin faţa moaştelor Sfintei Parascheva şi alte mii aşteaptă încă la coadă.

Astăzi, la racla sfintei a fost adusă o femeie despre care rudele spun că este posedată. Azi-noapte, procesiunea de mutare a moaştelor a fost însoţită de îmbulzeală şi scandal.

Ca în fiecare an, procesiunile dedicate Sfintei Parascheva i-au făcut pe o parte dintre credincioşi să uite de cele sfinte. Cu tot efortul forţelor de ordine de a-i ţine la distanţă, câţiva pelerini au reuşit să-şi atingă obiectivul înainte ca moaştele Sfintei Parascheva să fie depuse pe catafalcul pregătit special.

Preoţii şi-au văzut însă de ritualul lor. Tot ei au fost primii care s-au rugat la moaştele abia depuse pe catafalc. Ei şi autorităţile. Apoi a venit rândul celor mai grăbiţi credincioşi. Spre miezul nopţii, au ajuns la Iaşi şi moaştele sfintei Maria Magdalena. Iar momentul a fost marcat de o nouă rundă de îmbulzeală.

Astăzi, pe la racla Sfintei Parascheva a ajuns şi o femeie despre care familia spune că este posedată. Mii de eroniaşi s-au aşezat la coadă şi au aşteptat să se roage la moaşte.

5.000 de pelerini aşteaptă încă la coadă pentru a se ruga la moaşte, iar numărul lor va creşte în zilele care vin. De la oboseală sau frig peste 70 de oameni au avut nevoie astăzi de îngrijiri medicale. La Sărbătoarea Sfintei Parascheva de miercuri sunt aşteptaţi 300 de mii de pelerini.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » UPDATE! Peste 25.000 de pelerini au trecut prin faţa moaştelor Sfintei Parascheva