Antena Meniu Search
x

Urmărire ca în filme, după ce un tânăr de 24 de ani nu a oprit la semnalul polițiștilor, în Suceava. Nu s-a lăsat intimidat nici de focurile de armă

Un tânăr de 24 de ani a fost urmărit de polițiștii din Suceava, care au folosit armanentul din dotare pentru a-l prinde, după ce acesta nu a oprit la semnal. După o urmărire de câteva minute, șoferul a fost prins și s-a constat că era băut, având o alcoolemie de 0.94 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

de Redactia Observator

la 26.03.2023, 14:50

Urmărire ca în filme în Suceava, după ce un tânăr de 24 de ani nu a oprit la semnalele polițiștilor.
Urmărire ca în filme în Suceava, după ce un tânăr de 24 de ani nu a oprit la semnalele polițiștilor. - Shutterstock

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Suceava a transmis, duminică, printr-un comunicat de presă, că poliţiştii au vrut să oprească o maşină, pe o stradă din Gura Humorului, dar şoferul a ignorat semnalele continuându-şi deplasarea şi mărind viteza, către localitatea Mănăstirea Humorului.

„S-a procedat la urmărirea autoturismului, pe strada Mănăstirea Humorului având în funcţiune semnalele acustice şi luminoase, şoferul fiind somat în repetate rânduri, prin folosirea aparaturii porta-voce, atât pentru a opri vehiculul cât şi cu cu privire la folosirea armamentului din dotare. În momentul în care s-a ajuns într-o zonă izolată de pe DJ177 în localitatea Mănăstirea Humorului poliţiştii procedat la efectuarea unui foc de avertisment. Chiar şi în aceste condiţii şoferul fugar nu a oprit, şi-a continuat deplasarea şi beneficiind de caracteristiciletehnice ale vehiculului de teren condus a părăsit carosabilul prin locuri greu acesibile, pe malul unui pârâu în zona denumită Larga, pe un teren accidentat, condiţii în care nu s-a mai continuat urmărirea”, se arată în comunicat.

Șoferul nu a oprit nici după ce polițiștii au tras focuri de avertisment

IPJ Suceava a menţionat că în regim de urgenţă au fost constituite echipaje suplimentare şi în urma investigaţiilor efectuate a fost identificat conducătorul autoturismului, în persoana unui tânăr în vârstă de 24 de ani, din localitatea Mănăstirea Humorului. Acesta a fost audiat şi a recunoscut faptul că a condus autoturismul de teren neoprind la semnalele poliţiştilor.

„În urma testării cu aparatul etilometru, a rezultat valoarea de 0.94 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, şoferul a fost testat şi cu aparatul drugtest Drager,rezultatul fiind negativ. Nu au rezultat vătămări corporale şi nu s-au înregistrat pagube sau alte incidente”, a mai precizat IPJ Suceava.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind cercetate pentru comiterea infracţiunilor de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului, urmând a fi aplicate şi sancţiuni contravenţionale atât pentru neoprirea la semnalul regulamentar al poliţistului rutier cât şi pentru toate celelalte abateri la regimul rutier săvârşite de şofer pe parcursul urmăririi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Urmărire ca în filme, după ce un tânăr de 24 de ani nu a oprit la semnalul polițiștilor, în Suceava. Nu s-a lăsat intimidat nici de focurile de armă