Meniu
Search
x

Urmașii militarilor morți în tragedia aviatică din 2014, din Sibiu, riscă să fie executați silit de MApN

Ministerul Apărării vrea înapoi banii pe care i-a plătit ca despăgubiri familiilor unor militari care au murit în tragedia aviatică din urmă cu 7 ani, din judeţul Sibiu. Dacă ministerul va avea câştig de cauză în instanţă, fiecare familie va trebui să returneze în jur de 80.000 de euro. 

De Alex Prunean la 22.06.2021, 09:12
Vezi și

Ancheta oficială în cazul accidentului s-a încheiat după trei ani, în anul 2017, și a stabilit că principala cauză a producerii tragediei a fost vremea nefavorabilă. Pentru că angajatorul, și anume MApN nu a încheiat polițe de asigurare în caz de accident pentru cei opt militari care au decedat, deși legea prevedea acest lucru, familiile lor au deschis și procese civile, prin care cereau daune morale, pentru că majoritatea aveau și copii, care au rămas orfani de tată în urma accidentului. 

Fiecare familie a primit aproximativ 80.000 de euro în urma primelor procese, și banii chiar au fost virați urmașilor, pentru că armata și-a recunoscut greșeală și chiar i-a declarat eroi pe cei opt militari. 

Nimeni nu se aștepta însă ca MApN să conteste mai apoi soluția instanței și să își ceară banii înapoi. O parte din procese sunt încă în curs, la altele, contestațiile au fost respinse, dar au fost și două cazuri în care judecătorii au acceptat apelul depus de MApN, astfel că, dacă soluția va rămâne așa după toate căile de atac, familiile miltiarilor vor fi nevoite să returneze banii. 

Reprezentanțîi MApN spun că legea ii obligă să uzeze de toate căile de atac în cazul unui proces în care sunt implicați.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Urmașii militarilor morți în tragedia aviatică din 2014, din Sibiu, riscă să fie executați silit de MApN