Antena Meniu Search
x

Urmează cele mai scăzute temperaturi, la început de primăvară! Cum va fi vremea până duminică, 4 martie

Urmează cele mai scăzute temperaturi ale iernii! 29 de judeţe sunt sub cod portocaliu de ger, în rest este cod galben de ger, ninsori şi viscol.

Azi şi mâine se vor înregistra cele mai scăzute temperaturi ale iernii, la început de primăvară! 29 de judeţe sunt sub cod portocaliu de ger, în rest este cod galben de ger, ninsori şi viscol.

Capitala şi 29 de judeţe se află sub cod portocaliu de ger până vineri seara.

Pentru restul judeţelor - treisprezece - este în vigoare o atenţionare cod galben de ger însoţit de ninsori şi viscol.

vezi şi: 

Cele mai scăzute temperaturi din această perioadă, cu temperaturi care vor coborî chiar şi la - 25 de grade Celsius, vor fi înregistrate în această dimineaţă.

Conform ANM, valul de frig va persista şi se va intensifica pe parcursul nopţilor, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10-15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă. Temperaturile maxime vor fi negative în toate regiunile.

Cum va fi vremea până duminică, 4 martie

În treisprezece judeţe - Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Cluj-Napoca, Arad, Timiş, Bihor, Sălaj, Maramureş şi Satu Mare - este cod galben de ger, ninsori şi viscol, iar restul judeţelor sunt sub cod portocaliu de ger. 

Meteorologul ANM Gabriela Băncilă a precizat că joi, 1 martie, şi vineri dimineaţă, 2 martie, vor fi înregistrate cele mai scăzute temperaturi din această perioadă, în Bucureşti urmând să se înregistreze până la -19 grade Celsius.

Vremea în ţară joi, 1 martie 

Gerul se va menţine în jumãtatea de nord a Moldovei şi în estul Transilvaniei. Cerul, variabil ziua, când doar izolat în estul extrem mai sunt posibile fulguieli, se va înnora treptat în cursul nopţii îndeosebi în sud-vestul şi sudul ţãrii şi va ninge, în general slab cantitativ, în Banat şi Oltenia şi pe arii mai restrânse în Crişana, Transilvania şi Muntenia.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri ziua în est, nord-est şi în zona montanã înaltã. Temperaturile maxime se vor încadra între -14 şi -2 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -26...-25 de grade în estul Transilvaniei şi -6...-5 grade în sudul Banatului. În zonele joase, izolat, se va semnala ceaţã cu depunere de chiciurã.

Vremea în ţară vineri, 2 martie 

Ger de dimineata în Moldova, Maramureş, Transilvania, Muntenia şi Dobrogea şi izolat în Oltenia. Înnorãrile se vor accentua treptat şi se vor semnala precipitaţii pe arii extinse în sud-vestul şi sudul ţãrii şi local, mai ales noaptea, în rest.

Vor fi mai ales ninsori, dar trecãtor şi lapoviţã sau ploaie, favorizând pe arii restrânse depuneri de polei, cu precãdere în jumãtatea de sud a teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în sudul Banatului şi pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -10 şi 0 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -20 şi 0 grade, cu cele mai coborâte valori în nord-est şi cele mai ridicate în sud-vestul extrem.

Cum va fi vremea până duminică, 4 martie

Vremea în ţară sâmbătă, 3 martie

Valorile termice diurne vor creşte faţã de ziua precedentã, îndeosebi în regiunile intracarpatice, unde se vor situa în jurul mediilor multianuale. Temperaturile maxime se vor încadra între -8 grade, local, în estul şi sudul ţãrii şi 5...6 grade în nord-vest.

Noaptea va mai fi ger în jumãtatea de est a teritoriului, iar temperaturile minime la scara întregii ţãri se vor situa între -18 grade în nord-est şi 0 grade în sud-vest.

Cerul va avea înnorãri în majoritatea regiunilor şi vor fi precipitaţii mixte, dimineaţa în vest şi sud, apoi şi în restul teritoriului. Fenomen de ploaie inghetata - freezing rain. Vor fi depuneri de polei, mai ales la începutul intervalului, cu precãdere în regiunile sudice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane şi pe litoral.

Vremea în ţară duminică, 4 martie

Vremea va continua să se încălzească. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între -5 și 5 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -10 și 0 grade, cu cele mai coborâte valori în regiunile extracarpatice.

Cerul va fi mai mult noros și, mai ales ziua, vor fi precipitații slabe mixte în cea mai mare parte a țării, dar cu precădere în jumătatea de sud, favorizând izolat depunerea de polei Fenomen de ploaie inghetata - freezing rain. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-vest, nord-est și pe crestele montane.

Vremea în Bucureşti joi, 1 martie 

-7 grade - variabil

Vremea în Bucureşti vineri, 2 martie 

-8 grade - ninsori

Vremea în Bucureşti sâmbătă, 3 martie

-5 grade - lapovita (fenomen de ploiaie inghetata - polei)

Vremea în Bucureşti duminică, 4 martie

-4 grade - lapovita - polei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Urmează cele mai scăzute temperaturi, la început de primăvară! Cum va fi vremea până duminică, 4 martie