Urs lovit în plin de o maşină, tranchilizat şi transport la o grădină zoologică
Încă un urs a fost lovit de o maşină, de data aceasta pe unul dintre cele mai aglomerate drumuri din ţară. Este al patrulea accident de genul acesta din ultima săptămână, iar specialiştii spun că numărul ar putea creşte.
Încă un urs a fost lovit de o maşină, de data aceasta pe unul dintre cele mai aglomerate drumuri din ţară. Este al patrulea accident de genul acesta din ultima săptămână, iar specialiştii spun că numărul ar putea creşte. În lipsa unor soluţii, autorităţile vor să scoată urşii de pe lista animalelor protejate, pentru a da liber la vânatoarea fără restricţii. Însă Comisia Europeană ne avertizează că legea nu respectă directivele Uniunii.
A fost un impact inevitabil. Şoferul era cu soţia sa în maşină şi nu a mai avut timp să frâneze. Ursul de peste o sută de kilograme încerca să traverseze una dintre cele mai aglomerate şosele din ţară - Drumul European 60. În urma loviturii, a fost proiectat într-un şanţ, cu răni extrem de grave.
Ca o coincidenţă stranie, şoferul se numeşte Ioan Urs. De data aceasta, autorităţile s-au mobilizat mai repede, după ce săptămâna trecută, un urs lovit de o maşină a agonizat pe o şosea din Harghita aproape 20 de ore, fără să primească ajutor.
- Valentine's Day 2025. Idei de cadouri dulci pentru îndrăgostiţi. Cât a ajuns să coste o cutie de praline sau de...
- Cadoul inedit de Valentine's Day, ideal pentru iubitorii de animale. Experienţa costă 300 de lei: "O idee minunată"
- Un șofer a sunat la 112 și a spus că a văzut un urs pe DJ 251, în Galați. Jandarmii au căutat timp de 3 ore,...
- Azil al groazei, descoperit în Bacău de ANPC. Zeci de bătrâni primeau mâncare expirată de luni de zile
- Un minor de 15 ani s-a urcat la volanul unei maşini şi a provocat un accident grav, în Constanţa. A fost găsit...
Acum, animalul rănit a fost tranchilizat şi transportat la o grădină zoologică.
Specialiştii spun că nu urşii ne invadează oraşele, ci noi ocupăm habitatul lor. Este perioada în care animalele caută mai multă hrană pentru a se pregătiti de iarnă.
Este şi cazul lotului 2 din autostrada Lugoj-Deva - un tronson pe care circulă frecvent urşii. Pentru a limita accesul lor, ar fi nevoie de o investiţie suplimentară de 250 de milioane de euro.
În caz contrar, statul va fi obligat să le plătească despăgubiri şoferilor care accidentează animale sălbatice. S-a întâmplat deja în cazul unui bărbat care şi-a distrus maşina pe autostrada dintre Sibiu şi Sebeş după impactul cu un urs.
El a obţinut în instanţă aproape 5 mii de euro de la CNAIR.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰