Antena Meniu Search
x

Accident în Deltă, o navă de croazieră de lux, lovită de un cargo. Trei răniţi

Accident pe Dunăre! Trei turişti străini au fost răniţi, după ce nava de croazieră la bordul căreia se aflau a fost lovită de un vas cargo. În urma incidentului, mai multe cabine de pasageri de pe puntea superioară a navei au fost distruse.

de Redactia Observator

la 05.10.2019, 23:54

Vezi și

Accident pe Dunăre! Trei turişti străini au fost răniţi, după ce nava de croazieră la bordul căreia se aflau a fost lovită de un vas cargo. În urma incidentului, mai multe cabine de pasageri de pe puntea superioară a navei au fost distruse. Cu toate acestea, după coliziune, vasul de croazieră şi-a continuat călătoria. 

165 de turişti străini se bucurau de peisajul din Deltă şi se pregăteau să ia micul dejun la bordul navei de croazieră "Prinţesa Izabela", când vasul a fost izbit de o navă cargo. Mai multe cabine s-au prăbuşit pe puntea de la etajul trei. 

Dan Ichim comandant Cpitania Tulcea: "În jurul orelor 8:25 în această dimineaţă la mila marină 43 pe braţul Tulcea nava de pasageri "Prinzessin Isabella" sub pavilion Malta venea spre portul Tulcea şi în acea zonă spre portul Galaţi se deplasa cargoul "Blue Star" sub pavilion Panama."

Cargoul panamez nu era încărcat cu marfă, plecase din Tulcea şi urma să ajungă astăzi în Galaţi. Din motive, încă, necunoscute a deviat de la curs şi a lovit laterala vasului de croazieră. Căpitanul navei de lux a decis să continue călătoria pe Dunăre până în portul Tulcea, unde a cerut ajutorul autorităţilor române. Trei călători au avut nevoie de intervenţia medicilor. 

Pe acelaşi subiect

"A fost prima dată ambulanţă cu medic. Au adus mama şi fiica care erau într-o cabină, probabil. Mama cu probleme cardiace, cu atac de panică. Fiica cu traumatism la membrul superior şi alt echipaj a preluat o victimă.", a declarat Dumitru Vîlcu, director SAJ Tulcea.

Nava de croazieră "Prinţesa Izabela" a fost construită în 2002, în Olanda şi are o capacitate de 170 de pasageri şi 42 de memebrii ai echipajului. De aproape 17 ani vasul, considerat de lux, face croaziere pe Dunăre din aprilie şi până la sfârşitul lunii octobrie. Pentru o vacanţă de 14 zile, turiştii plătesc peste 2300 de euro.

Cargoul panamez a rămas staţionat pe Dunăre până când poliţia va finaliza cercetările. În acest caz a fost deschis un dosar penal de distrugere din culpă şi vătămare corporală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Accident în Deltă, o navă de croazieră de lux, lovită de un cargo. Trei răniţi