Antena Meniu Search
x

Grecia a deschis granițele pentru turiști, cozi imense la vamă: "Românii sunt foarte importanţi pentru piaţa noastră turistică" (Video)

Numărul infectărilor din ultimele două zile poate să ne anuleze planurile de vacanță. Cu 300 de cazuri de infectare înregistrate ieri, riscăm să reintrăm pe harta ţărilor periculoase. Grecia şi Bulgaria, destinaţiile preferate ale românilor, sunt, în prezent, deschise. Atena a dat startul verii greceşti astăzi, la prânz. La graniţa dinspre Bulgaria, cozile au atins câţiva kilometri.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 15.06.2020, 20:02

Vezi și
  • Turiștii străini sunt testați aleatoriu la intrarea în Grecia.
  • Turiștii străini au format cozi imense la granițe în prima zi când au primit permisiunea de a intra în Grecia.

Primii turişti români au ajuns la Vama Kulata încă de noaptea trecută, dar au fost ţinuţi la uşă câteva ore. Grecii au anunţat că dechid frontierele din 15 iunie, dar n-au explicat şi că relaxarea începe la 12 ziua şi nu noaptea. 

Sute de oameni s-au trezit blocaţi la cozi de cinci-şase kilometri. Ca să-şi umple timpul au socializat pe şosea, au jucat fotbal sau şi-au scos animalele de companie la plimbare.

Odată ajunşi la destinaţie, drumul greu a fost uitat. 

Alexandros Thanos, guvernator regiunea Macedonia: Românii sunt foarte importanţi pentru piaţa noastră turistică. Anul acesta relaţia va fi şi mai strânsă, pentru că le va fi foarte uşor să ajungă aici. Avem o autostradă bună, în aceste zile turiştii vor prefera să călătorească cu propria maşină, ca să îşi ştie familia în siguranţă. Graniţele sunt deschise aşa că eu cred că e o bună oportunitate.

La frontierele elene, turiştii sunt testaţi aleatoriu. Cei depistaţi pozitiv sunt trimişi în ţară sau pot intra în izolare 15 zile în Grecia. Marea deschidere a venit cu vreme frumoasă, iar terasele s-au deschis.

Pentru români sunt şi nori negri la orizont. Oficialii anunţă că dacă numărul cazurilor va creşte în Grecia, vacanţa se poate termina în izolare. 

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: Noi vom avertiza, la fel, locuitorii noştri despre acest fapt. Rămâne să decidem atunci pe moment măsura pe care să o luăm. Şi-atunci dacă devine zonă roşie vor sta în izolare la întoarcere, Da!

Şi Bulgaria ne dă emoţii. A doborât de două ori recordul de 100 de infectări zilnice în ultimele cinci zile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Grecia a deschis granițele pentru turiști, cozi imense la vamă: "Românii sunt foarte importanţi pentru piaţa noastră turistică" (Video)