Antena Meniu Search
x

Video Vacanţele nu vor fi condiţionate de vaccin. Florin Cîțu: "În România nu se va aplica certificatul verde"

Florin Cîțu a anunțat că în România nu vor fi folosite certificatele digitale pentru călătorii. Este un pas spre revenirea la normalitate pe care dorim să-l facem de la 1 iunie, a spus astăzi premierul.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 05.04.2021, 13:04

Vacanţele nu vor fi condiţionate de vaccin. Florin Cîțu: În România nu se va aplica certificatul verde - Hepta

„Fără discuții. În România nu se va aplica certificatul verde, românii vor merge în vacanță fără”, a declarat Florin Cîțu, luni, în timpul unei conferințe de presă.

Românii nu vor fi nevoiți să utilizeze certificatele și vor respecta mai puține reguli începând din vară.

„Eu sper să fie cât mai multe (n.r. măsuri de relaxare), aș vrea să avem o vacanță mult mai bună decât cea de anul trecut. (…) Pentru 1 iunie pregătim revenirea la normalitate. Măsurile pe care le-am luat au avut un impact pozitiv, cei care protestează trebuie să respecte legile în vigoare”, a precizat șeful Guvernului. 

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Conform unui proiect UE, certificatul verde digital ar trebui să conțină datele de identificare ale persoanei și informații despre vaccinul anti-COVID, despre testul PCR sau despre imunitatea dobândită în urma infectării cu virusul SARS CoV-2.

Florin Cîţu, despre proteste: Nu relaxăm măsurile

Premierul a ținut să precizeze că nu se vor relaxa măsurile în perioada următoare, în ciuda protestelor, întrucât restricţiile impuse au avut efectele scontate.

El le-a transmis tuturor celor care protestează să respecte legislaţia.

Ultimele restricţii impuse de Guvern au generat proteste în zeci de localităţi din ţară, dar participanţi nu au respectat măsurile sanitare şi nici interdcţiile de circulaţie.

La sfârșitul lunii iulie România ar putea ajunge la 10 milioane de persoane vaccinate, ceea ce va permite o redeschidere în totalitate a economiei, a mai spus Florin Cîțu.

Premierul a insistat asupra necesității vaccinării și a implicării cultelor și autorităților locale, spunând că numărul persoanelor înregistrate în platformă este de 767.000, din care au fost notificate 442.000.

Șeful Guvernului a precizat că evoluția zilnică a numărului de cazuri se află într-o fază de platou, de circa o săptămână, remarcând o stabilizare în București, o scădere în Ilfov, precum și o scădere în Timișoara. În Capitală, se remarcă, de asemenea, și o scădere a indicatorului de îmbolnăviri la mia de locuitori, în ultimele 14 zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Vacanţele nu vor fi condiţionate de vaccin. Florin Cîțu: "În România nu se va aplica certificatul verde"