Antena Meniu Search
x

Video "Vai de capul meu! Vine focul, arde pădurea". Incendiile fac prăpăd în mai multe judeţe din ţară, o femeie a fost găsită carbonizată pe câmp

Temerile autorităţilor s-au adeverit. Odată cu instalarea caniculei, incendiile de vegetaţie au început să se ţină lanţ. O femeie a fost găsită carbonizată, ieri, pe un câmp din Iaşi. Iar sute de hectare de mirişte sau de pădure s-au aprins, ieri, în mai multe judeţe din ţară. Unele incendii au afectat şi traficul feroviar.

de Redactia Observator

la 22.07.2022, 08:24

Vezi și

40 de hectare de pădure au ars între localităţile vasluiene Alexandru Vlauţă şi Bogdăniţa. 60 de pompieri au fost trimişi pentru a limita flăcările care se extindeau din cauza vântului. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Deja a intrat incendiul în pădurea de salcâm de deasupra. E un drum despărţitor, dar a trecut peste el! Arde cu flacără violentă, ne-ar trebui un pic de apă! 

Marius Stanciu, purtator de cuvant ISU Vaslui: La intervenţie participă, alături de pompierii militari, voluntarii din comunele Alexandru Vlahuţă şi Bogdănița, precum şi săteni, dar şi reprezentanţi ai Oolului Silvic din acest areal.

Pe acelaşi subiect

Pompierii militari au lucrat toată noaptea pentru ca flăcările să nu înainteze spre zone locuite.

În Satu Mare, 1.000 de metri pătraţi de deşeuri s-au aprins la Groapa Ecologică Doba. Focul s-a extins repede spre pădure.

Ia, mă, că arde deja în pădure! Vai de capul meu! Hai, mă, să-l stingem! Vai de capul meu! Arde deja în pădure! Doamne, Dumnezeule! Hai să stingem, mă!

Zeci de hectare de vegetație au luat foc în mai multe județe

Vegetaţia s-a aprins şi în Timiş!

Între Ghiroda și Moșnita Veche, flăcările au mistuit aproximativ 20 de hectare. Pompierii au fost chemaţi şi în zona Ronaț, lângă poligonul jandarmilor din Timişoara.

Acolo, alte 30 de hectare au luat foc.

În Bihor, miriştea dintre trei sate a fost cuprinsă de foc. Au ars peste 100 de hectare. Zeci de pompieri s-au luptat timp de şase ore cu flăcările, alături de localnici. La Iaşi, în comuna Miroslava, flăcările au cuprins rapid 20 de hectare de vegetaţie uscată. Iar în timpul intervenţiei, pompierii au descoperit trupul unei femei de 70 de ani, carbonizat. Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz.

Incendiile au provocat şi probleme în trafic. În Prahova, lângă Băneşti, două focare au izbucnit de ambele părţi ale Drumului Naţional 1. Flăcările s-au extins şi spre calea ferată, aşa că trei trenuri au fost oprite în gări, până la stingerea focului.

Valul de incendii vine în ciuda faptului că autorităţile au făcut apel la populaţie să evite pe cât posibil aprinderea focurilor în câmp deschis sau arderea miriştilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » "Vai de capul meu! Vine focul, arde pădurea". Incendiile fac prăpăd în mai multe judeţe din ţară, o femeie a fost găsită carbonizată pe câmp