Antena Meniu Search
x

Video Lacurile din București, focar de boli și de mizerie. Medicii îi sfătuiesc pe cei care vor să înoate în ele să le evite

Ape tulburi şi murdare. Cei care se scaldă în lacurile din Bucuresti se pot îmbolnăvi de hepatită, infecţii digestive sau dermatite grave. Este avertismentul medicilor pentru cei care aleg să se răcorească asa pe caniculă.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 21.07.2022, 21:05

Vezi și

Peturi şi mizerie cât vezi cu ochii. Aşa arată lacurile din parcurile Capitalei. Administraţia Lacuri şi Parcuri din subordinea Primăriei Capitalei are în grijă zece lacuri care se întind pe mai bine de 400 de hectare. Parcurile din jurul lacurilor Herăstrău, Tei, Floreasca ori Străuleşti sunt pline de anunţuri cu "scăldatul interzis", însă unii nu ţin cont nici de avertisment, nici de riscuri.

"Foarte murdară, foarte, foarte murdara. Am văzut, am văzut mulţi adolescenţi care au sărit în apă. Sunt inconstienti. Nu stiu la ce se asumă, la ce boli pot să iasă pe corp care poate nu se mai vindecă niciodată."

"Fac şi baie unii dar apa nu este ok."

Lacurile din Capitală, un pericol pentru sănătate

Pe acelaşi subiect

Andreea Milea, reporter Observator: "Suntem pe lacul Tei în nordul Capitalei și se vede cu ochiul liber că apa nu are culoarea potrivită. Este plină de mizerie. Haideţi să vedem ce culoare are de fapt...Este galbenă."

Cei care fac baie în apele murdare riscă probleme serioase de sănătate. Cătălin Apostolescu, medic infecţionist: "Putem lua hepatita A şi E, putem lua tot felul de bacterii fecale şi să facem infecţii digestive până la febra tifoidă. Leptospiroza care poate să meargă de la forme uşoare ce se manifestă cu febră şi dureri de muşchi pana la forma cea mai severă care poate fi mortală."

Inclusiv conjunctivită şi mai multe feluri de dermatite pentru care tratamentul poate dura luni de zile. 

Corina Bega, director ALPAB: "Analizele cad în sarcina celor de la DSP. Ei le realizează periodic. Noi chiar am avut o cerere de la cetăţeni care ne spuneau "în tinereţe făceam baie în Lacul Tineretului. Voi mai putea să fac baie vreodată în Lacul Tineretului? Rezultatele microbiologice în momentul de faţă spun nu". 

Directorul ALPAB spune că, şi dacă le-ar curăţa, lacurile se vor murdări la loc din cauza deversărilor, dar şi din cauza poluării din oraş.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » Lacurile din București, focar de boli și de mizerie. Medicii îi sfătuiesc pe cei care vor să înoate în ele să le evite