Antena Meniu Search
x

Live Video Valeriu Gheorghiţă a anunțat că adeverința de vaccinare se poate obține online. Încă 74 de centre speciale de imunizare, pentru bătrâni

Coordonatorul campaniei naționale de imunizare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat marți într-o conferință de presă că certificatul de vaccinare se poate obține online, însă numai după ce au fost administrate ambele doze de ser.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 09.03.2021, 16:58

Vezi și
  • Ultimele decizii luate la nivel central, în ceea ce privește vaccinarea

"Un element de noutate, posibilitatea ca fiecare persoană care a fost vaccinată cu cele două doze să își descarce adeverința de vaccinare în format electronic direct din registrul electronic național al vaccinărilor", a explicat medicul militar. "Practic, persoana vaccinată își introduce câteva date de siguranță și poate să descarce această adeverință", a precizat el.

Adeverinţa in format electronic se poate descărca de pe https://adulti.renv.ro/.

Observator a transmis live, pe pagina de Facebook, principalele declarații ale lui Valeriu Gheorghiță:

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Totodată, Valeriu Gheorghiță a anunțat că se deschide posibilitatea de programare a persoanelor din etapa a treia pentru judeţele care au municipii cu rată de incidenţă cumulată a cazurilor mai mare de 4,5 la mie.

"Şi vă prezint care sunt aceste municipii, respectiv judeţe. Vorbim de de judeţul Alba cu municipiul Alba Iulia, vorbim în judeţul Timiş cu municipiul Timişoara, judeţul Braşov cu municipiul Braşov şi localitatea Sânpetru, vorbim de judeţul Maramureş cu localitatea Baia Mare, judeţul Sălaj cu municipiul Zalău, judeţul Hunedoara - municipiul Petroşani, judeţul Cluj - municipiul Cluj Napoca şi de judeţul Giurgiu - municipiul Giurgiu. În aceste localităţi menţionate va fi posibilă programarea inclusiv a persoanelor din etapa a treia direct în platforma de programare, conform criteriilor de care fiecare persoană aparţine", a spus Gheorghiţă. 

Încă 74 de centre speciale de vaccinare

Autoritățile vor să vaccineze circa 120.000 de persoane din categoriile vulnerabile, în următoarea lună.

"Un element de noutate, deschiderea a încă 74 de noi cabinete de vaccinare cu posibilitatea de programare de mâine, 10 martie, și demararea vaccinării de luni, 15 martie. Aceste noi cabinete vor fi destinate persoanelor vulnerabile, de peste 75 de ani, cunoscute cu boli cronice. Se vor putea vaccina aproximativ 4.400 de persoane zilnic. Putem asigura 120.000 de persoane noi care se vor putea vaccina", a precizat coordonatorul campaniei naționale de imunizare.

Valeriu Gheorghiţă anunţă că există suficiente stocuri de consumabile pentru campania de vaccinare

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, afirmă că stocurile de consumabile pentru campania de vaccinare este suficient şi nu au existat impedimente din acest punct de vedere. Gheorghiţă precizează, însă, că resursa umană este problematică în unele zone.

”În ceea ce priveşte consumabilele, pot să vă spun că la acest moment stocurile sunt suficiente. (...) Există o serie de contracte care sunt în derulare şi livrări care sunt în derulare. Până la acest moment nu am avut impedimente în ceea ce priveşte asigurarea acestor materiale”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, marţi după amiază, într-o conferinţă de presă.

Medicul a explicat că ”provocarea reală” o reprezintă asigurarea resursei umane necesare activităţii de vaccinare.

”Sunt judeţe în care este destul de dificil să se găsească într-un timp scurt persoane care să lucreze în aceste centre de vaccinare şi este şi unul dintre motivele pentru care nu putem, peste noapte, deschide noi centre de vaccinare. În primul rând, personalul respectiv trebuie să beneficieze de câteva sesiuni de training, să cunoască procedurile, să ştim şi să avem certitudinea că cunosc toate aceste circuite şi proceduri din centrul de vaccinare şi, de asemenea, evident că este important să avem şi organizarea spaţiilor care să fie avizate de Direcţiile de Sănătate Publică”, a adăugat Valeriu Gheorghiţă.

Acesta a precizat că, în teorie, nu ar trebui să existe probleme în ceea ce priveşte operaţionalizarea centrelor care au fost deja stabilite, însă autorităţile iau în calcul organizarea de noi centre.

De asemenea, Gheorghiţă susţine că sunt probleme în ceea ce priveşte operaţionalizarea echipelor mobile care asigură imunizarea.

”Sunt judeţe care nu au suficientă capacitate de a mobiliza echipe mobile care să asigure vaccinarea într-un ritm pe care noi ni l-am dori, adică de a vaccina mai repede în mod deosebit persoanele care sunt în imposibilitatea de a se deplasa la un centru de vaccinare. Dar da, resursa umană este o problemă şi sperăm ca partea de materiale medico-sanitare să nu reprezinte o problemă, deşi la nivel mondial este una dintre provocările pentru succesul campaniilor de vaccinare”, a adăugat Valeriu Gheorghiţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Valeriu Gheorghiţă a anunțat că adeverința de vaccinare se poate obține online. Încă 74 de centre speciale de imunizare, pentru bătrâni