Antena Meniu Search
x

Valeriu Gheorghiţă, despre vaccinarea anti-Covid la copii: "Nu înţeleg decizia unor părinţi de a nu preveni, prin vaccinare, apariţia unor boli infecţioase"

Valeriu Gheorghiţă, şeful campaniei de vaccinare anti-Covid din România, a oferit, sâmbătă, detalii importante despre modul în care decurge vaccinarea anti-Covid la copiii din grupa de vârstă 12-15 ani.

de Redactia Observator

la 05.06.2021, 11:44

Valeriu Gheorghiţă este nemulţumit de modul în care decurge campania de vaccinare la copiii din grupa de vârstă 12-15 ani
Valeriu Gheorghiţă este nemulţumit de modul în care decurge campania de vaccinare la copiii din grupa de vârstă 12-15 ani - Hepta
  • Peste 5.100 de copii din grupa de vârstă 12-15 ani s-au vaccinat până acum, împotriva coronavirusului.

S-a permis vaccinarea copiilor din grupa de vârstă 12-15 ani abia în urmă cu câteva zile, astfel că, până acum, doar puţin peste 5.100 de copii din grupa de vârstă respectivă s-au vaccinat împotriva coronavirusului. Copiii respectivi se adaugă, practic, celor peste 114.000 de adolescenţi şi tineri din grupa de vârstă 16-19 ani care s-au vaccinat până acum împotriva coronavirusului.

Conform news.roValeriu Gheorghiţă s-a declarat nemulţumit de modul în care decurge campania de vaccinare la minori şi a precizat că "nu înţeleg decizia unor părinţi de a nu preveni, prin vaccinare, apariţia unor boli infecţioase". Valeriu Gheorghiţă a amintit de epidemia de rujeolă susţinând că "au fost peste 20.000 de copii infectaţi şi peste 64 de decese, toate apărute la copii nevaccinaţi".

Concluzia trasă de Valeriu Gheorghiţă este cât se poate de clară: "Este inadmisibil ca în anul 2021 să avem acces la servicii medicale şi să nu putem să le accesăm". Valeriu Gheorghiţă a adăugat şi că "este foarte importantă campania de vaccinare anti-Covid la copii în condiţiile în care avem foarte mulţi copii vulnerabili, copii cu afecţiuni cronice, care sunt în evidenţă cu boli neoplazice, cu boli hematologice, cu diabet, cu obezitate, cu boli cardio-vasculare, cu boli renale. Este foarte complicat să fii în pielea unui părinte care are în grijă un astfel de copil, un copil vulnerabil care are aceleaşi drepturi la viaţă, la sănătate, la educaţie ca toţi ceilalţi copii".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Valeriu Gheorghiţă, despre vaccinarea anti-Covid la copii: "Nu înţeleg decizia unor părinţi de a nu preveni, prin vaccinare, apariţia unor boli infecţioase"