Antena Meniu Search
x

Valeriu Gheorghiţă: Valul 4 ne-a lovit foarte tare. În fiecare zi, Covid omoară 10 români pe oră. Suntem deja în scenariul Italiei de anul trecut

Şeful campaniei de vaccinare din România a primit a 3-a doză de vaccin la Spitalul Carol Davila din Bucureşti. Valeriu Gheorghiţă susţine că valul 4 a lovit foarte tare România şi că, în fiecare zi, mor 10 români pe oră.

de Monica Palade

la 07.10.2021, 12:56

Valeriu Gheorghiţă: Valul 4 ne-a lovit foarte tare, În fiecare zi, Covid omoară 10 români pe oră

"Am primit doza 3, îi mulţumesc doamnei asistente, prima persoană care s-a vaccinat, este şi persoana care mi-a facut şi prima, şi a doua doză. Multumesc personalului.

Astăzi avem peste 258.000 de persoane care au primit doza de rapel, sunt date cât se poate de clare, doza trei este pentru persoane vulnerabile, cu risc mare. Nu pot să nu-mi aduc aminte data de 27 decembrie când s-a lansat campania de vaccinare.

Valul 4 ne-a lovit foarte tare

Da, vaccinurile au fost dezvoltate în timp record, avem o soluţie, vaccinurile sunt noi pentru că boala este nouă, dar cercetatorii au ani de cercetare. Este cât se poate de clar că valul 4 ne-a lovit foarte tare. Ieri a fost o zi complicată cu peste 330 de morţi Covid este boala care în fiecare zi omoară 10 români pe oră. Avem nevoie de sprijinul, înţelegerea oamenilor de acasă pentru că lupta nu se poate câştiga în spital. Trebuie să evitam dezbinarea, avem nevoie ca oamenii să ne acorde încredere, medicilor care au fost sprijinul nostru.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Trebuie să evităm să ne lăsăm induşi în eroare, din surse obscure, de la persoane care au apărut peste noapte şi nu trebuie să lăsăm garda jos, va fi extrem de complicat să depăşim acest val 4. Lupta nu va fi în felul acesta câştigată. Ne uităm la toate sistemele de sănătate, toate au fost depăşite. Ne uităm la raportările zilnice, mâine pot să fie prietenii noştri, cei dragi nouă, fiecare persoană care se vaccinează, va da posibilitatea altor persoane cu alte boli să fie tratate. Să aveţi încredere în noi, indiferent de situaţia pe care o avem astăzi în România. În Marea Britanie, datele recente publicate de institutul de sănătate publică ne arată că prin vaccinare s-au evitat peste 127 mii de morți, peste 250 de mii de internări și peste 24 de milioane de infectări. Acesta este beneficiul vaccinării", a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Suntem deja în situaţia Italiei de anul trecut

Întrebat dacă România este departe de situaţia Italiei de anul trecut, şeful campaniei de vaccinare a declarat: "Mi se pare ca suntem deja în acest scenariu, spitalele și unitățile de primiri urgențe sunt copleșite în momentul de față de pacienți cu COVID, lăsând la o parte celelalte urgențe care se întâmplă în fiecare zi. Este o situație extrem de complicată". 

La câte cazuri am putea ajunge în perioada următoare: Totul depinde de ce vom face de acum înainte. Varianta Delta are un potenţial de a genera mii şi mii de cazuri în fiecare zi. De ce? Pentru că sunt sute de mii de persoane fără niciun grad de protecţie, pe care le vedem în mijloacele de transport care stau umăr la umăr, care nu folosesc masca de protecţie, trebuie să fim solidari şi să înţelegem că nu putem răzbi dacă nu ne implicăm activ, nu suntem solidari. Vorbim de un prag de 15.000, capacitatea la ATI este depăşită, orice caz în plus este un caz care nu poate fi rezolvat aşa cum trebuie din punct de vedere medical.

O ameliorare: Undeva într-o perioadă de 10-14 zile, este foarte greu să vedem o ameliorare. După 2 săptămâni dacă începând de astăzi suntem mai atenţi şi mai precauţi, mergem să ne vaccinăm într-un număr tot mai mare, avem perrsoane în vârstă, peste 80 de ani, care nu sunt vaccinate şi în felul acesta sunt supuşi unui risc, cu cât vârsta este mai înaintată, cu atat riscul de deces este mai mare. Să mergem să ne vacacinăm dacă suntem vulnerabili, dacă interacţionăm cu multe persoane să ne vaccinăm.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Valeriu Gheorghiţă: Valul 4 ne-a lovit foarte tare. În fiecare zi, Covid omoară 10 români pe oră. Suntem deja în scenariul Italiei de anul trecut