Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Ce sunt de fapt valurile fosforescente apărute pe litoralul Mării Negre. Un expert explică fenomenul

Cei care se află în această perioadă pe litoral se pot bucura de peisajul inedit oferit de mare. Vorbim despre algele brune care au invadat litoralul şi care oferă noaptea un spectacol de lumini fosforescente.

de Redactia Observator

la 23.10.2024 , 09:03

Fenomenul are loc în toată zona litoralului, astfel că turiştii nu şi-au mai luat ochii de la apa mării. Dacă ziua apa este roşiatică, noaptea valurile se sparg de ţărm şi capătă o lumină misterioasă de culoare albastră, fosforescentă.

Fenomen inedit la Marea Neagră

Specialiştii nu au stat pe gânduri şi au mers să cerceteze aceste specii de alge bioluminiscente, rar întâlnite, şi să afle totodată, dacă sunt toxice pentru cei care pur şi simplu nu se abţin şi se aventureză în apele mării.

Vezi și

"Foarte frumos pe malul mării, o culoare ruginie, brunie interesanta, sunt niște alge, niște micro alge brune, care au o capacitate fosforescentă, bio lumniescentă și care vă invită la noapte să vedeți valurile brixantii cum se sparg", spune Adrian Bîlbă, doctor de știință.

"Sunt potenţial toxice, dar nu sunt ele toxice ca atare ci doar prin concentrarea eventualei toxine dacă o secretă în condiții de stres", a declarat Adrian Bîlbă, doctor de știință.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi cere sfatul unui avocat înaintea unei tranzacţii imobiliare?
Observator » Evenimente » Ce sunt de fapt valurile fosforescente apărute pe litoralul Mării Negre. Un expert explică fenomenul