Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Vânzătorii şi chelnerii, obligaţi de lege să ceară buletinul înainte de a oferi alcool sau ţigări. Amenzi uriaşe pentru ei dacă nu fac asta

Ţigările şi alcoolul nu vor mai putea fi cumpărate fără verificarea buletinului. Legea îi vizează mai ales pe minorii care cumpără astfel de produse. Comercianţii sunt obligaţi să ceară un act de identitate ori de câte ori au suspiciuni în privinţa vârstei cumpărătorului. Proiectul de lege a fost promulgat ieri, de preşedintele Klaus Iohannis.

de Antuanela Raileanu

la 20.07.2024 , 14:25

În cazul neîndeplinii noii obligaţii, angajaţii localurilor publice şi angajaţii unităţilor comerciale riscă să încaseze amenzi între 10.000 şi 30.000 de lei. Deputaţii motivează că prin acest proiect de lege îşi propun să combată consumul de tutun, alcool şi energizante. Consumul excesiv al acestor produce poate duce la deficienţe respiratorii, boli cardiovasculare sau chiar cancere.

Proiectul de lege a fost iniţiat de USR, iar în cursul zilei de ieri, 19 iulie, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat această iniţiativă legislativă ceea ce înseamnă că lege produce efecte imediat.

Vezi și
Antuanela Raileanu Like
Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Vânzătorii şi chelnerii, obligaţi de lege să ceară buletinul înainte de a oferi alcool sau ţigări. Amenzi uriaşe pentru ei dacă nu fac asta