Antena Meniu Search
x
LIVE

Varianta tânărului care a scos la vânzare un obuz pe Internet: "Nu mi-am dat seama că e proiectil"

Fără să-şi dea seama, doi angajaţi de la salubritate au pus la vânzare... o bombă. Un obuz vechi pentru care voiau 4.000 de euro. Anunţul a stat aproape o zi pe un site. Vânzătorii au dat dovadă de seriozitate, chiar aveau proiectilul pe stoc.

la 13.07.2018, 22:18
Vezi și

Fără să-şi dea seama, doi angajaţi de la salubritate au pus la vânzare... o bombă. Un obuz vechi pentru care voiau 4.000 de euro. Anunţul a stat aproape o zi pe un site. Vânzătorii au dat dovadă de seriozitate, chiar aveau proiectilul pe stoc. Dar primii clienţi interesaţi au fost.... poliţiştii. În loc de mii de euro, vânzătorul s-a ales cu dosar penal.

Săptămâna a început bine pentru un angajat al unei firme de salubritate. În timp ce ridica gunoiul dintr-un parc bucureştean, a crezut că a dat peste o comoară. Un obiect cilindric de metal, cu vârful conic. Numai bun de dus la fier vechi - şi-a spus iniţial. 

"Mi-a căzut pe picioare când am luat gunoiul. Mamă, zic, am pus-o, am găsit aluminiu, fier, cum găsim de obicei. Şi l-am aruncat în maşină. După aceea am aruncat gunoiul peste el", spune bărbatul.

Obuzul a fost adus la sediul firmei şi ascuns într-o găleată. A stat vreme de cinci zile la doar câţiva metri de o grădiniţă aflată în apropiere. 

La un moment dat, un alt bărbat a venit cu o idee. 

"Dacă ne-am uitat la el şi am văzut că e vechi şi are anul pe spate, scria 1890, ne-am gândit că poate putem să-l vindem, n-am ştiut că este periculos, că este armat", spune tânărul.

Şi-a zis că ce e vechi trebuie să fie şi scump aşa că a ales un preţ pe măsura buzunarelor largi ale unor colecţionari rafinaţi.

"L-am pus aşa, 4.000 Euro, fără să stăm să ne gândim la preţ", mărturiseşte tânprul.

Timp de cinci zile, niciun client nu s-a arătat interesat. Anunţul a stârnit însă panică printre cei care l-au văzut.

"Am fost sesizati prin apel 112 cu privire la faptul ca pe un site de comercializare a produselor a fost expus spre vanzare un obuz", declară agentul Ciprian Romanescu.

Aşa se face că primul telefon primit în legătură cu anuţul a venit tocmai de la poliţiştii sub acoperire. Obuzul a fost ridicat de o echipă de intervenţii pirotehnice. 

Proiectilul nu era armat, dar avea încărcătura explozibilă intactă. Angajaţii firmei de salubritate susţin că nu au ştiut până acum ce au pus la vânzare.

"Nu mi-am dat seama că e proiectil sau astea. Dacă nu a ştiut colegul, care a făcut armata", spune tânărul care l-a scos la vânzare.

"Nu mi-am dat seama ce este, că dacă ştiam că e aşa ceva, poate nu făceam aşa. Nu mă mai plimbam cu el, îl lăsam acolo", declară şi bărbatul care l-a găsit.

Pe numele angajaţilor a fost deschis un dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Riscă până la cinci ani de închisoare. Poliţia încearcă acum să afle cum a ajuns obuzul în parc.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Varianta tânărului care a scos la vânzare un obuz pe Internet: "Nu mi-am dat seama că e proiectil"