Antena Meniu Search
x

Vedetele promovează oina, sportul naţional al României

Baci, baston de bătaie şi inteligenţă. O combinaţie intersantă, care are o vechime de sute de ani.

Vezi și

 Baci, baston de bătaie şi inteligenţă. O combinaţie intersantă, care are o vechime de sute de ani. Este vorba despre oină, sportul naţional al României.

Artiştii au început să îi facă reclamă, deşi nu ştiu prea multe despre el. S-au străduit totuşi să joace astăzi un meci demonstrativ. În curând, oina se va juca în şcoli, la clasele unu-patru.

Oina are legătură cu oile. Căpitanul echipei se numeşte baci. Bâta se numeşte baston de bătaie. Cu toate acestea, e un sport al elitelor. L-au jucat intelectualii vremurilor. S-a jucat şi azi, la Cupa Regelui. Promotorii sau.bacii au fost artiştii.

Meciul artiştilor nu s-a terminat cu niciun scor. Altfel, s-ar fi punctat mai mult glumele. Partea bună e că oina nu a ajuns la muzeu. De câţiva ani, sportul naţional devine cu adevărat naţional. Acum 6 ani, erau 3 - 4 echipe de oină. Astăzi sunt 50 în peste 30 de judeţe ale ţării. Iar în curând, oina se va juca şi în clasele 1-4.

Deocamdată, campionii acestui sport sunt jandarmi şi poliţişti de frontieră. Însă ei speră că vor avea concurenţă pentru că oina e un joc comlex. Este o combinaţie între fotbal, rugby, tenis şi şah. Alergare, rezitenţă, forţă şi inteligenţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Vedetele promovează oina, sportul naţional al României