Antena Meniu Search
x

Versiunea polițistului care a vorbit la telefon cu Alexandra: ”Dacă timpul îmi permitea, cu siguranță făceam mai mult”

Poliţistul Vasilică Viorel Florescu, care a preluat apelurile Alexandrei la 112 explică, într-o declaraţie în exclusivitate pentru Observator, cum a gestionat momentul. Spune că a încercat să o liniştească pe adolescentă, dar a fost nevoit să preia în acelaşi timp şi alte apeluri.

de Redactia Observator

la 31.07.2019, 20:22

Vezi și

Poliţistul care a preluat apelurile Alexandrei la 112 explică, într-o declaraţie în exclusivitate pentru Observator, cum a gestionat momentul. Spune că a încercat să o liniştească pe adolescentă, dar a fost nevoit să preia în acelaşi timp şi alte apeluri: "E inuman, nu puteam să ţin trei telefoane la ureche", susţine el. În plus, nu a putut verifica detaliile indicate de adolescentă despre locul unde e sechestrată pentru că nu avea acces la Internet, aşa cum nu are niciun sediu de Poliţie din ţara noastră. 

(VASILICĂ VIOREL FLORESCU, polițist): La 11:05 a fost apelul. Mi-au predat cele de la STS, în timp ce vorbeam cu Alexandra îmi spuneau prin cască că a fost răpită şi violată. eu am întrebat, am zis, se vede şi pe stenograme, am zis: "Aoleu, daţi-mi mai repede" M-a contactat STS. Şi mi-a spus: E o domnişoară, mă rog, bătută, răpită şi violată. Şi eu până să închid apelul celălalt, cei de la STS, am zis: Aoleu, grăbiţi-vă daţi mai repede. Deci, asta a fost. Apoi am discutat eu cu ea. Am întrebat din nou dacă ştie unde se află, mă rog, ce s-a întâmplat cât de cât. 

(VASILICĂ VIOREL FLORESCU, polițist): Mi-a menţionat treaba cu digul şi mi-a zis şi ceva de Bold. Acuma, am văzut că am fost învinovăţit că nu ştiu Boldul din Caracal sau ce este acela Bold, dar noi nu ştim oraşele decât ca configuraţie, ca zonă, dar cartiere sau zone mărginaşe nu avem idee. Decât cei care sunt în teritoriu, acolo, poliţiştii care se află în zona respectivă. Eu preiau apelurile, toate apelurile care vin în 24 de ore, din tot judeţul şi din ţară, eu singur. Apar şi câte două apeluri deodată, situaţii cum a fost anterior, discuţia cu Alexandra, două am avut deodată, trebuia să răspund la ele, să o iau şi pe Alexandra. Toate curg, nu poţi de unul singur, e inuman. Nu mai puteam să ţin trei telefoane la ureche!

(VASILICĂ VIOREL FLORESCU, polițist): La nivelul ăsta noi ca Poliţie şi STS-ul nu putem să facem mai multă localizare. Atât avem limitat. Noi nu putem, pentru că acolo calculatoarele sunt setate restricţionat, nu avem acces la Internet.

(VASILICĂ VIOREL FLORESCU, polițist): Era un caz deosebit, eu aşa l-am perceput. Din plânsul şi suspinele ei, nu era, cum să zic, să iei ceva în derâdere, hai că nu e adevărat, era ceva extrem de important. Nu, nu asta cu nu pot sta in telefon cu ea, din acest motiv e pentru că aparuse al doilea apel pe roșu, deci nu pot sta pe telefon decat cat imi permite timpul până nu apare al doilea apel. Alexandra citea la un moment dat, în timp ce spunea că "Mi-e frică! Mi-e frică!", 

(Reporter): V-ati indoit vreun moment ca n-ar spune adevarul?

(VASILICĂ VIOREL FLORESCU, polițist): Cum sa nu spuna adevarul fata asta, data situatia? Îmi dau seama, sunt de 25 de ani in politie, stiu ce inseamna lucrul asta. Îmi pare rau ca am avut starea asta!

(Reporter): Credeti ca puteati sa faceti mai mult?

(VASILICĂ VIOREL FLORESCU, polițist): Dacă timpul îmi permitea, cu siguranță făceam mai mult, daca timpul imi permitea faceam mai mult. Dar când timpul nu-mi permite, n-am cum să las celălalt apelant, nu-mi permite timpul, asta e. La un singur lucrator nu pot, trebuie 3 lucratori acolo. Daca, Doamne fereste, se intampla ceva in tara asta o catastrofa si suna telefoanele ce poate face? Eu va zic ca nu e bine. Asta e parerea mea!

(Reporter): Ce le-ati spune parintilor Alexandrei?

(VASILICĂ VIOREL FLORESCU, polițist): Ce as putea sa le spun oamenilor? Ei isi doresc copilul inapoi. Îmi doresc din tot sufletul să găsească copilul ăsta... 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Versiunea polițistului care a vorbit la telefon cu Alexandra: ”Dacă timpul îmi permitea, cu siguranță făceam mai mult”