Antena Meniu Search
x

Video Vestul Sălbatic din școlile românești: Elevii se înjunghie ca interlopii, fetele își împart pumni și picioare pentru băieți, iar colegii filmează

Imagini şocante cu elevi care se bat sau, mai grav, folosesc arme albe, au ajuns aproape la ordinea zilei. Nu mai departe de ieri, doi băieţi de 16 ani au ajuns la spital, după ce au fost înjunghiaţi de un coleg cu un an mai mare. Agresiunea a avut loc după petrecerea de Balul Bobocilor de la un liceu din Târgu-Mureş. Psihologii spun că agresiunile între tineri riscă să devină un fenomen de necontrolat dacă autorităţile nu intervin de urgenţă. 

de Redactia Observator

la 04.11.2022, 19:28

Vezi și

Distracţia bobocilor a început în jurul orei 17:30, într-o sală de spectacol de la Ansamblul Mureş. Evenimentul a fost organizat de către liceul Teoretic 'Bolyai Farkas" din Mureş.

După câteva ore, elevii au continuat petrecerea într-un club din oraş, pe cont propriu. Scandalul între cei trei colegi ar fi pornit spre miezul nopţii, în interiorul localului, după ce ar fi consumat alcool. Au fost daţi afară, iar adolescentul de 17 ani a scos un briceag din buzunar şi i-a înjunghiat pe cei doi băieţi de 16 ani.

Tamasi Zsolt, director adjunct al Liceului Bolyai Farkas: Elevii nu au fost monitorizați la o activitate de after-party de către școală, pentru că nu școala organizează astfel de evenimente. E prima dată când aflu că un elev care studiază în unitatea noastră de învățământ se implică sau a fost implicat într-un astfel de incident.

Răniţii au ajuns la spital, unde au fost internaţi şi sunt monitorizaţi atent de către medici. 

Pe acelaşi subiect

Dr. Maria Salanţa, medic şef UPU SMURD Târgu Mureș: Unul dintre ei avea o plagă la nivelul feţei și la nivelul umărului, și la nivelul coapsei, iar celălalt avea o plagă nepenetrantă la nivel abdominal. Starea lor este stabilă, hemodinamic şi respirator. 

Bătăline dintre elevi devin un fenomen, iar o tragedie se poate produce oricând

Comisia de disciplină a şcolii a început deja o anchetă internă

Sabin Pașcan, inspector școlar general ISJ Mureș: Am avut, așa cum v-am spus, discuții și cu biroul de Siguranță Școlară, cu Poliția, cu Poliția Locală, cu reprezentanții Poliției, Poliției Locale, și o să găsim o formulă astfel încât, pe viitor, dacă nu putem interzice în totalitate aceste tipuri de activități. O să încercăm să intervenim asupra intervalului orar în care le permitem organizarea unor astfel de activități. 

Alexandra Petrovici, purtător de cuvânt IPJ Mureş: În cauză s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovirea sau alte violențe.

O altă bătaie între două eleve de 16 ani a avut loc tot ieri, în pauza dintre ore, la un liceu din judeţul Mehedinţi. Un telespectator ne-a trimis imaginile pe Fii Observator. Cele două fete şi-au împărţit pumni şi s-au tras de păr, spre amuzamentul colegilor care în loc să le despartă, le încurajau. Motivul ar fi fost legat de faptul că simpatizau acelaşi băiat. 

Cristina Firu, psiholog: A-ţi face dreptate singur este o modă pentru că ei nu au programe educaţionale ca să îi educe cum să se comporte, cum să reacţioneze sau să-i educe să gândească critic. Ar trebui să fie programe de educaţie emoţională în rândul şcolilor.

Agresiunile între elevi au devenit un fenomen de necontrolat

Un elev de 16 ani din Timişoara a leşinat astăzi şi a fost dus cu targa la spital, după ce s-a bătut cu un coleg de clasă, în pauză. Ambii copii au ajuns la spital. 

După ce în urmă cu câteva zile un elev de 13 ani a fost înjunghiat de un coleg cu un an mai mare la o şcoală din judeţul Galaţi, poliţiştii din Vrancea au desfăşurat astăzi activităţi de prevenţie în apropierea liceelor. Iar ministerul Educaţiei pregăteşte un plan de măsuri pentru a stopa fenomenul violenţei în şcoli.  

Corina Popa, purt de cuvânt Ministerul Educației: Avem nevoie de o suplimentare a numărului de consilieri școlari, dar în același timp este esențial ca fiecare profesor, la fiecare disciplină, să găsească momentul oportun și să le explice elevilor cât de important este să avem o atitudine adecvată, un comportament pașnic și să evităm violența de orice natură.

Într-un singur an şcolar, au avut loc aproape 10.000 de cazuri de violenţe în şcolile din România. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Vestul Sălbatic din școlile românești: Elevii se înjunghie ca interlopii, fetele își împart pumni și picioare pentru băieți, iar colegii filmează