Antena Meniu Search
x

Video Victimele care au supravieţuit cumplitului accident din Bacău, consiliate psihologic ca să-şi revină după tragedie

Weekendul trecut a fost unul plin de accidente rutiere grave. În total, 28 de oameni au murit pe şoselele din ţară. Pe E85, supranumit şi Drumul Morţii a fost declanşat planul roşu de intervenţie după ce un microbuz şi o maşină cu volan pe dreapta s-au izbit frontal ! Şapte oameni, printre care doi copii, au murit în cea mai mare tragedie rutieră petrecută în România în ultimii doi ani. Imaginile surprinse imediat după accident au puternic impact emoţional.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 26.07.2021, 14:57

Vezi și

Planul roşu a fost declanşat ieri, la ora 8 şi 10 minute, în localitatea Orbeni din Bacău. În maşina cu volan pe partea dreaptă era o familie întreagă: mama, tata şi cei trei copii. Veniseră în Bucureşti în timpul nopţii, cu avionul, din Anglia şi voiau să ajungă acasă, în Suceava. Mama a murit pe loc împreună cu bebeluşul de trei luni şi copilul de şapte ani. 

În microbuz erau doi părinţi, copiii lor, dar şi câteva rude. Mergeau împreună, în vacanţă, la mare. Au sfârşit însă striviţi în microbuzul făcut zob. Mulţi dintre şoferii care au trecut prin zona în care s-a petrecut tragedia au rămas îngroziţi. Echipajele de descarcerare au reuşit să scoată victimele abia după ce au tăiat plafonul. 

Soţia, fiica în vârstă de 18 ani, mama şi soacra şoferului microbuzului au fost declarate decedate. Deşi rănit şi în stare de şoc, bărbatul a povestit că şoferul maşinii mici ar fi intrat de mai multe ori pe contrasens. Din familia şoferului de microbuz, doar fiul lui de 15 ani a supravieţuit, dar este în stare foarte gravă. Primele cuvinte după impact au fost: "Tată, zi-mi că e un vis!". A ajuns la spital cu tensiunea 4 cu 2.

În ce stare sunt victimele cumplitului accident din Bacău

Pe acelaşi subiect

La spital au ajuns şi şoferul maşinii mici şi copilul lui de 3 ani, singurul care a rămas în viaţă din cei trei.  O tragedie care putea fi evitată dacă în zonă ar fi existat separatoare de sens. Drumul care face legătura între Capitală şi Moldova este considerat unul din cele mai periculoase din România. Anul trecut, au fost 147 de accidente cu 67 de morţi. 

Cele cinci victime care au scăpat cu viaţă din teribilul accident se află încă sub atenta supraveghere a medicilor. Băiatul de 15 ani, care era în starea cea mai gravă încă de la bun început, când a ajuns la spitalul din Bacău, a fost transferat către Spitalul Marie Curie din Capitală, asta pentru că, spun medicii de aici, era în continuare în stare critică şi că risca oricând să intre într-o insuficienţă de organe şi astfel să moară. 

Tocmai pentru că încearcă să-l salveze peste noapte s-a făcut tot posibilul pentru stabilizarea acestui pacient în vederea transferului din cursul zilei de luni, care s-a şi efectuat. Ceilalţi patru pacienţi care sunt acum internaţi sunt în stare stabilă, spun medicii. Un copil de trei ani este în starea cea mai bună din autoturismul cu volan pe dreapta şi despre tatăl acestuia care este internat şi este în stare stabilă, dar cu multiple fracturi şi alte leziuni.

Alţi doi bărbaţi din microbuz, şoferul şi iubitul fetei, care a murit, de asemenea, în accident vor rămâne în continuare internaţi şi în zilele următoare sub atenta supraveghere a medicilor. De asemenea, primesc consiliere psihologică de la spital.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Victimele care au supravieţuit cumplitului accident din Bacău, consiliate psihologic ca să-şi revină după tragedie