Antena Meniu Search
x

Video Două familii decimate pe Drumul Morţii: "Aproape în fiecare zi avem câte un accident, dar ăsta e cel mai grav. Din ultimii ani, ăsta e cel mai nenorocit"

Scene înfiorătoare azi în judeţul Bacău, pe E85, supranumit şi Drumul Morţii! Şapte oameni, printre care doi copii, au murit în cea mai mare tragedie rutieră petrecută în România în ultimii doi ani. Un microbuz şi o maşină cu volan pe dreapta s-au izbit frontal. A fost declanşat imediat planul roşu de intervenţie. Unul dintre şoferi şi-a pierdut soţia, fiica, mama şi soacra, iar celălalt - soţia şi doi copii. Vă avertizez că imaginile surprinse imediat după accident au puternic impact emoţional.

de Redactia Observator

la 25.07.2021, 19:49

Vezi și

Planul roşu a fost declanşat la ora 8 şi 10 minute, în localitatea Orbeni din Bacău. În maşina cu volan pe partea dreaptă este o familie întreagă: mama, tata şi cei trei copii. Veniseră la Bucureşti în timpul nopţii cu avionul din Anglia şi acum mergeau acasă, în Suceava. Mama a murit pe loc împreună cu bebeluşul de trei luni şi copilul de şapte ani. 

În microbuz sunt doi părinţi, copiii lor, dar şi câteva rude. Mergeau împreună, în vacanţă, la mare. Maşinile opresc pe marginea drumului, iar şoferii se dau jos să-i ajute. Dar nu pot face nimic. Pasagerii sunt striviţi unii de alţii în microbuzul făcut zob. Un bărbat îşi pune mâinile în cap când vede nenorocirea. Echipajele de descarcerare reuşesc să scoată victimele abia după ce taie plafonul. Salvarea vine inclusiv din aer.

Familii decimate pe Drumul Morţii

Soţia, fiica în vârstă de 18 ani, mama şi soacra şoferului microbuzului au fost declarate decedate. 

Pe acelaşi subiect

Adrian Obreja, reporter Observator: "Încă nu s-a stabilit cum s-a produs, cu exactitate, accidentul. Cert este că în acest microbuz aproape că nu a mai rămas nimic. În el se aflau şapte persoane, iar patru dintre ele şi-au pierdut viaţa".

Deşi rănit şi în stare de şoc, bărbatul a povestit că şoferul maşinii mici ar fi intrat de mai multe ori pe contrasens. 

L-a observat că era adormit şi în momentul în care respectivul şofer s-a trezit a revenit pe sensul lui, a tras brusc de volan şi a produs acel accident. Celalalt şofer nu îşi aduce aminte, susţine că nu crede că a adormit că el a dormit în avion.

Din familia şoferului de microbuz, doar fiul lui de 15 ani a supravieţuit, dar este în stare foarte gravă. Primele cuvinte după impact au fost: "Tată, zi-mi că e un vis!". A ajuns la spital cu tensiunea 4 cu 2.

Adrian Obreja, reporter Observator: "Una dintre victime, un bărbat din microbuz, a fost băgat de urgenţă în sala de operaţie şi se află în stare foarte gravă. Tot în stare critică este şi un alt pasager din microbuz. Este vorba de un copil de 15 ani despre care medicii spun că are puţine şanse de supravieţuire".

Drumul blestemat

Dr. Marian Gherghelesc, Spitalul Bacău: "Traumatisme toraco-abdominale, fracturi de membre".

Dr. Petru Papuc, Chirurgie Pediatrică Bacău: "O stare foarte gravă, cu şoc hemoragic, şoc traumatic. I s-a administrat sânge, plasmă, şi dacă manevrele astea nu reuşesc, se intră în sală".

Mama tânărului de 19 ani, iubitul fetei de 18 moartă: "A făcut zig-zag.  A văzut cum făceau maşinile aşa încercând să se evite şi apoi a fost impactul total".

La spital au ajuns şi şoferul maşinii mici şi copilului lui de 3 ani, singurul care a rămas în viaţă din cei trei. O tragedie care putea fi evitată dacă în zonă ar fi existat separatoare de sens. Drumul care leagă Capitala de Moldova este considerat unul din cele mai periculoase din România. Anul trecut, au fost 147 de accidente cu 67 de morţi. 

"Cel mai nenorocit. Aproape în fiecare zi avem câte un accident, dar ăsta e cel mai grav. Din ultimii ani, ăsta e cel mai nenorocit. Se întâmplă. Şi aseară am avut accident cu cinci victime, cu cinci răniţi. Tot aici", spun cei de la tractări.

La doar câteva ore dupâ tragedia de pe E85, un alt accident s-a produs la jumătatea drumului dintre Bacău şi Oneşti. Trei copii şi şoferul unei maşini au ajuns la spital, după ce au fost loviţi de un o altă maşină intrată în depăşire pe linie continuă.

"Ne-a luat frontal. Pic de frână nu a a avut. Nici o reacţie, nimic". Şi pe un drum din Bihor, un tată şi copilul lui de patru ani au murit nevinovaţi, după ce o maşină în care erau, tot un părinte împreună cu fiului lui, a intrat pe contrasens. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Două familii decimate pe Drumul Morţii: "Aproape în fiecare zi avem câte un accident, dar ăsta e cel mai grav. Din ultimii ani, ăsta e cel mai nenorocit"