Antena Meniu Search
x

Viiturile au măturat trei sferturi din ţară. Sunt case inundate şi maşini îngropate în noroaie, în mai multe localităţi

Este alertă de vreme extremă în 32 de judeţe din ţară. A plouat cu peste 50 de litri de apă pe metrul pătrat, iar viituri puternice au măturat zeci de localităţi.

Vezi și

Este alertă de vreme extremă în 32 de judeţe din ţară. A plouat cu peste 50 de litri de apă pe metrul pătrat, iar viituri puternice au măturat zeci de localităţi. În Alba şi Vâlcea, puhoaiele au intrat în casele oamenilor, pline oricum cu mâl, de zilele trecute. De mâine, se răceşte brusc în toată ţara.

Râurile se revarsă cu o forţă uriaşp peste zeci de localităţi. În trei sferturi de ţară, este alertă de cod galben. Vijelii scurte, dar violente, au semănat panică printre oameni. Oraşul Alba Iulia a fost inundat după o furtună de nici 30 de minute. 

Imagini de coşmar au fost surprinse şi în localitatea Bucerdea Vinoasă, tot din Alba. Viitura a măturat totul în cale, iar apele învolburate au ajuns şi pe drumul judeţean 107.

În Vâlcea, oamenii nu au mai văzut soarele de aproape o săptămână. În fiecare zi, plouă tot mai tare. Sunt zeci de case inundate cu apă şi mâl. Iar pe străzi, viitura a adus pietre, crengi şi chiar animale ucise. 

Până la ora 18, meteorologii au emis 17 avertizări nowcasting de cod portocaliu de furtuni. Codul galben valabil pentru 32 de judeţe expiră la ora 23. De mâine, se răceşte în toată ţara.

Temperaturile scad brusc cu 15 grade şi nu vor depăşi 22 de grade. Urmează două luni de caniculă şi secetă în aproape toată ţara. Abia în septembrie, temperaturile vor fi apropiate de cele normale, însă doar în nord şi centru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Evenimente » Viiturile au măturat trei sferturi din ţară. Sunt case inundate şi maşini îngropate în noroaie, în mai multe localităţi