Antena Meniu Search
x

Batjocorită într-un cimitir din Mureş, apoi umilită de poliţişti şi procurori, obţine daune de 12.000 de euro la CEDO

E.B. avea 35 de ani când, într-o zi de mai, a fost târâtă într-un cimitir din Mureş şi batjocorită sub ameninţarea cuţitului. Femeia a cerut ajutorul autorităţilor pentru pedepsirea vinovatului, dar s-a lovit de nepăsare şi indiferenţă. A făcut plângere la CEDO şi a câştigat.

Batjocorită într-un cimitir din Mureş, apoi umilită de poliţişti şi procurori, obţine daune de 12.000 de euro la CEDO - Profimedia / Imagine ilustrativă

E.B. avea 35 de ani când, într-o zi de mai, a fost târâtă într-un cimitir din Mureş şi batjocorită sub ameninţarea cuţitului. Femeia a cerut ajutorul autorităţilor pentru pedepsirea vinovatului, dar s-a lovit de nepăsare şi indiferenţă. A făcut plângere la CEDO şi a câştigat.

Violul s-a produs în 20 mai, în satul Mica, din Mureş. 

În jurul orei 19.00, femeia, suferindă de oligofrenie, s-a dus până la Căpâlna să-şi ajute soțul la muncile câmpului. După ce a terminat, a luat-o spre casă, spre Mica.

Pe drum, este urmărită de T.F.S. care îi propune relații sexuale contra-cost. Ea refuză, el o urmărește în continuare. La un moment dat, o trage într-un cimitir, o amenință cu cuțitul și o forțează să întrețină raporturi sexuale.

Apoi, o amenință să nu spună nimănui și pleacă. 

A cerut ajutorul poliţiei şi Parchetului, s-a lovit de indiferenţă

După ce a fost violată, femeia a fugit la poliția din sat, din Mica, să depună plângere doar că nu era nimeni la post. A doua zi s-a dus iar, a depus plângere, apoi a mers la Institutul de Medicină Legală din Târgu Mureş, unde s-a certificat faptul că a fost violată. 

Poliția îl interoghează pe TFS care are o altă versiune.

A spus că au avut relații, dar consensuale. I s-a verificat cazierul, oamenii legii descoperind că mai fusese condamnat pentru viol. 

Pentru că medicii legişti nu au constatat alte semne de agresiuni, a început calvarul și bagatelizarea cazului. Autoritățile nu au vrut să se mai încurce cu un viol sub amenințare și fără urme flagrante de violență. În plus, infirmitatea psihică a fost o piatră de moară pentru credibilitatea acuzației.

Nu au fost chestionați martori, nu s-a mers mai departe cu investigația şi nu s-a ajuns la proces, scrie voxpublica.ro

A cerut dreptate la CEDO şi a câştigat

Pentru că a vrut să i se facă dreptate, E.B. a făcut plângere la CEDO. 

Iar Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis ca statul român să plătească: 12.000 de euro despăgubiri, 1.400 de euro cheltuieli pentru avocați. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Batjocorită într-un cimitir din Mureş, apoi umilită de poliţişti şi procurori, obţine daune de 12.000 de euro la CEDO