Antena Meniu Search
x
LIVE

Scene de violenţă în două licee din România. Elevii s-au luat la bătaie și-au ajuns la spital

A început noul an şcolar, au apărut şi scenele de violenţă în unităţile de învătământ. În Gorj, doi adolescenţi s-au luat la bătaie după ce unul dintre ei i-a pus piedică. Cel care a lovit primul a fost exmatriculat.

De Redactia Observator la 20.09.2019, 11:07
Vezi și

A început noul an şcolar, au apărut şi scenele de violenţă în unităţile de învătământ. În Gorj, doi adolescenţi s-au luat la bătaie după ce unul dintre ei i-a pus piedică. Cel care a lovit primul a fost exmatriculat. Iar în Hunedoara, un tânăr de 25 de ani i-a spart capul unui elev de 16 ani cu un baston de fier. S-a întâmplat în pauză, după ce băiatul de clasa a 10-a a încercat să despartă două fete care se loveau.

Adolecentul din Hunedoara a ajuns cu capul spart la spital după ce a fost bătut crunt chiar la şcoală. A vrut să despartă două colege care se băteau pe holul liceului. 

Agresiunea s-a petrecut într-o pauză, iar martori au fost mai mulţi colegi care au dat alarma. 

Liceanul a rămas internat în spital. Rudele băiatului sunt revoltate.

Părinte: Trimitem copiii sănătoşi şi să mergem să-i luăm morţi! Nu-i protecţie, nu-s gardieni, nu este pază acolo, nu este nimic. Astăzi a fost cu nepotul nostru, mâine să fie cu fetele nostre violate, sau cine ştie ce.

Agresorul a fost identificat. Este căutat acum de politişti, care au deschis dosar penal pentru lovire.

Nu este singura altercaţie care s-a petrecut într-un liceu din România, chiar dacă n-au trecut nici două săptâmâni de când a început şcoala. 

În Gorj, imagini cu altercaţia arată cum băiatul căzut la podea este lovit cu piciorul de colegul său. De pe margine, câţiva elevi privesc scenele violente. Imaginile filmate cu telefonul au ajuns în mediul on-line.

Mihai Istratie director Liceului Tehnologic Ticleni: Filmuletul postat reprezinta doar finalul altercatiei. Am inteles ca si-au pus piedica. Unul dintre ei i-a pus piedica celuilalt, iar acela a ripostat. Dupa ce si-au adresat injurii, s-a ajuns la conflict.

Conducerea liceului a aflat ce s-a întâmplat abia după ce imaginile au ajuns în spaţiul public. La scurt timp, pe fir au intrat şi inspectorii şcolari, care au demarat verificările.

Georgeta Popescu purtator de cuvant ISJ Gorj: Conducerea scolii a analizat faptele comise si a decis sanctionarea elevului vinovat cu exmatricularea. Iar a celorlalti elevi implicati in incident cu scaderea notei la purtare.

Cei doi elevi care s-au luat la harţă nu ar fi creat probleme până acum.

Mihai Istratie director Liceului Tehnologic Ticleni: Nu au avut niciodata niciun fel de abatere disciplinara. In toti cei trei ani de zile au obtinut media zece la purtare.

Georgeta Popescu purtator de cuvatnt ISJ Gorj: Cred ca se pot evita astfel de incidente prin implicarea profesorilor, a celor de serviciu in special, si prin supravegherea video care exista in unitatea de invatamant.

În şcoală există camere de supraveghere, însă doar în curte şi pe holuri, nu şi în sălile de curs.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Scene de violenţă în două licee din România. Elevii s-au luat la bătaie și-au ajuns la spital