Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ministrul Sănătăţii: Economia de 60 de milioane de euro din acest an, generată de o estimare greşită a cheltuielilor

Ministrul Vlad Voiculescu a declarat că în acest an s-a făcut o economie de 60 de milioane de euro la bugetul Sănătăţii, care a fost generată de o estimare greşită a cheltuielilor de personal, de nefinalizarea unor achiziţii în curs, dar şi de faptul că a fost prelungită perioada în care victimele de la Colectiv pot beneficia de anumite sume.

de Redactia Observator

la 29.11.2016 , 12:42

Ministrul Sănătăţii: Economia de 60 de milioane de euro din acest an, generată de o estimare greşită a cheltuielilor - https://www.facebook.com/vlad.voiculescu.3

Ministrul Vlad Voiculescu a declarat că în acest an s-a făcut o economie de 60 de milioane de euro la bugetul Sănătăţii, care a fost generată de o estimare greşită a cheltuielilor de personal, de nefinalizarea unor achiziţii în curs, dar şi de faptul că a fost prelungită perioada în care victimele de la Colectiv pot beneficia de anumite sume.

"O economie la bugetul Sănătăţii sau o economie la un alt buget nu este în principiu un lucru dramatic. Dacă putem face economii, e bine să le facem acolo unde se pot face. E important să înţelegem de unde vin aceste aproape 60 de milioane de euro. Sunt trei capitole. (...) Unu: avem 80 de milioane de lei care au rămas necheltuiţi pentru victimele de la Colectiv. Motivul pentru care aceştia au rămas necheltuiţi este modul în care a fost făcută ordonanţa de urgenţă, au fost stabilite regulile prin care pacienţii de la Colectiv puteau folosi aceşti bani, la începutul anului. Primul lucru pe care l-am făcut atunci când am venit la minister a fost să corectez aceste reguli şi, de asemenea, să prelungim perioada în care pacienţii de la Colectiv pot beneficia de aceşti bani pentru încă doi ani", a precizat ministrul, în cadrul unei declaraţii de presă.

El a adăugat însă că suma cea mai importantă a fost generată de o estimare greşită a cheltuielilor de personal la nivelul instituţiilor din subordinea Ministerului Sănătăţii.

Articolul continuă după reclamă

"Nu vorbim de spitale, nu vorbim despre bani pe care am fi putut să îi dăm în plus la salarii. Asta e reglementat prin lege. Deci, nivelul salariilor, numărul de posturi - astea toate sunt reglementate prin lege. Nu poate Ministerul Sănătăţii, dacă i-a rămas ceva în puşculiţă, pur şi simplu să împartă. De asemenea, nu vorbim de bani care au rămas de la medicamente, aşa cum am văzut în presă. Nu vorbim deloc despre economii care s-au făcut acolo", a explicat Voiculescu.

Cea de-a treia categorie este cea a investiţiilor, de unde s-au returnat la bugetul de stat 36 - 37 de milioane de lei.

"De acolo, 33 de milioane de lei vin de pe ambulanţe. Achiziţia de ambulanţe pur şi simplu nu a fost finalizată de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. Au fost începute procedurile în mai, anul acesta. Vor fi finalizate în primul trimestru al anului viitor. Pur şi simplu, nu pot fi grăbite. De asemenea, sunt câteva milioane de lei care au rămas de la Agenţia Naţională a Medicamentului - de asemenea achiziţii care sunt necesare, dar din păcate procesul de achiziţie nu a fost finalizat. Va fi, de asemenea, finalizat în primul trimestru al anului viitor", a precizat Voiculescu. (sursa)

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aveţi poliță facultativă de asigurare a locuinței?
Observator » Evenimente » Ministrul Sănătăţii: Economia de 60 de milioane de euro din acest an, generată de o estimare greşită a cheltuielilor