Antena Meniu Search
x

Vladimir Putin este pregătit să negocieze cu Ucraina, în Belarus. Anunțul Kremlinului

Preşedintele rus Vladimir Putin este pregătit să trimită o delegaţie în Minsk, capitala Belarusului, la negocieri cu Ucraina, a declarat agenţiilor ruse de presă Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt de la Kremlin, relatează AFP.

de Redactia Observator

la 25.02.2022, 16:05

președintele Rusiei Vladimir Putin
Vladimir Putin este pregătit să negocieze cu Ucraina, în Belarus. Anunțul Kremlinului - Profimedia Images

"Vladimir Putin este dispus să trimită la Minsk o delegaţie rusă, la nivel de miniştri ai Apărării şi de Externe şi de administraţie prezidenţială, la negocieri cu o delegaţie ucraineană", a anunțat Dmitri Peskov.

Minskul este capitala Belarusului, care a permis Rusiei să-i folosească teritoriul pentru a invada Ucraina - şi anume forţelor care se îndreaptă în prezent către Kiev.

Rusia a refuzat să negocieze cu Ucraina, înainte de invazie

Kremlinul a refuzat în mod sistematic să participe la negocieri cu Ucraina, în pofida unor solicitări repetate ale preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, asta înainte ca Vladimir Putin să lanseze ofensiva armată. Preşedintele ucrainean declara, cu doar câteva ore înantea începerii campaniei militare ruse, că a încercat să-l contacteze telefonic pe Vladimir Putin, însă în zadar.

Pe acelaşi subiect

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a dat asigurări vineri că obiectivul invaziei ruse a Ucrainei este "eliberarea ucrainenilor de opresiune". Lavrov sugera, astfel, că Moscova intenţionează să răstoarne regimul lui Volodimir Zelenski de la putere. El a precizat că Rusia este pregătită de negocieri dacă Ucraina "depune armele".

Măcel în a doua zi de război Rusia - Ucraina

Războiul declanşat de Rusia în Ucraina a intrat în ziua a doua. Potrivit autorităţilor ucrainene până în prezent sunt cel puţin 137 de morţi şi 316 răniţi. Capitala Kiev a fost atacată cu rachete balistice, susţine un consilier al Guvernului ucrainean.

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, este de părere că el este ţinta numărul 1 şi acuză comunitatea internaţională că ucrainenii au fost lăsaţi singuri să-şi apere ţara. 

Vineri dimineață s-au auzit explozii puternice în Kiev, iar forțele ucrainene au doborât un avion rusesc. Capitala Ucrainei a intrat, oficial, în "faza defensivă"​.

Între timp, Uniunea Europeană se pregăteşte să îngheţe activele preşedintelui rus Vladimir Putin şi ale ministrului de Externe Sergei Lavrov. Oficialii UE implementează astfel un al treilea set de sancţiuni împotriva Rusiei, după ce cu o zi în urmă Kremlinul a început invazia Ucrainei. Autorităţile europene intenţionează să aprobe noile măsuri în cursul zilei de vineri, ţintind inclusiv marile companii şi bănci ruseşti. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Vladimir Putin este pregătit să negocieze cu Ucraina, în Belarus. Anunțul Kremlinului