Antena Meniu Search
x

Video Voluntarii au strâns 2 tone de gunoaie în doar câteva ore de pe plajele din Constanţa: "Aşteptăm şi turiştii, la anul, să ne ajute"

Curăţenie temeinică, dar şi o lecţie civică pe măsură. O nouă ediţie "Mulţumesc, plaja ta" a avut loc ieri, la Constanţa. Voluntarii au luat la pas plajele şi le-au curăţat cu mare grijă. La actiune au participat şi cei mici, care au vrut să le arate celor nepăsători ce înseamnă să iubeşti natura.

de Redactia Observator

la 29.10.2023, 07:48

Vezi și

Echipaţi cu mânuşi de unică folosinţă şi saci de gunoi, cei 250 de constănţeni de toate vârstele au luat la pas plajele Trei Papuci şi Modern, cele mai frecventate din Constanţa, şi au adunat toate deşeurile lăsate de turişti şi localnici. "Am strans foarte multe, din pacate, asta e...asteptam si turistii, la anul sa ne ajute. Am avut copiii, care au gasit de toate şi inca mai gasesc, din pacate", spune o fată.

Inițiativa de ecologizare Mulțumesc! Plaja Ta se află la a treia ediţie

Darius are 6 ani şi a vrut neapărat să participe la acţiunea de ecologizare. Două  tone de gunoaie au strâns voluntarii timp în doar câteva ore. "Lasa cam tot ce se poate, de la chistoace de tigara, ambalaje. Din păcate se adună la loc, oamenii nu sunt educaţi să strângă gunoiul după ei", spune o voluntară. Ştiu asta şi organizaţiile ecologiste, care recunosc că situaţia a devenit destul de alarmantă, comparativ cu anii trecuţi.   

"Mai multe gunoaie, din punctul meu de vedere. Foarte mule sticle, foarte multe aruncate din masini, pentru ca erau in jurul cailor de acces. Erau chiar in jurul cosurilor de gunoi, foarte multe, pe o zona de 10, 20 de metri", a declarat Alexandru Bode, voluntar de mediu. Inițiativa de ecologizare Mulțumesc! Plaja Ta se află la a treia ediţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Voluntarii au strâns 2 tone de gunoaie în doar câteva ore de pe plajele din Constanţa: "Aşteptăm şi turiştii, la anul, să ne ajute"