Antena Meniu Search
x

Video Vor să lucreze 4 zile pe săptămână şi de acasă. Salariile oferite tinerilor din Generaţia Z la târgul de joburi

Tinerii din Generaţia Z vor viaţă după serviciu. Programul clasic, de la 9 la 5, de exemplu, este ceva de neacceptat pentru cei care intră acum în câmpul muncii. Vor mai mult timp liber şi să fie departe de şefii lor. O altă dorinţă adusă tot mai des în discuţie la interviurile de angajare este numărul de zile de muncă pe săptămână. Vor doar patru.

de Redactia Observator

la 27.10.2023, 20:53

Vezi și

E strigătul disperat al Generaţiei Z, devenit viral pe reţelele sociale. Programul de muncă de la 9 la 5 este nu este pe placul celor născuţi după 1990. Tinerii vor să lucreze de acasă, patru zile pe săptămână şi pe bani mulţi.

Iulia îşi caută un loc de muncă. Ştie ce vrea şi a venit la târgul de joburi cu solicitări clare.

Iulia: Pe mine mă încântă foarte mult partea de IT pentru că mi se pare că este mai flexibilă decât oricare alta. Mi se pare foarte ok să lucrăm acum şi remote pentru că tehnologia tot evoluează, lumea se tot schimbă. Suntem tineri şi vrem să avem timp să facem mai multe lucruri.

Programul ideal în viziunea noii generaţii din câmpul muncii arată astfel

Pe acelaşi subiect

Programul ideal în viziunea noii generaţii din câmpul muncii arată astfel.

Elena, candidat: Sunt deschisă la orice. Important este să-mi placă şi să fac cu pasiune.

Pentru companii, e tot mai greu să împace noile condiţii. Ori nu se prezintă nimeni la interviu, ori noii angajaţi cedează şi îşi dau demisia în primele luni. Uneoi, firmele încearcă să-i atragă prin jocuri, petreceri sau băuturi gratis.

 Anemarie Lazăr, exper HR: Caută în special flexibilitate. Nu vorbim neaparat doar de hibrid, cât timp alocat facultăţii, vieţii personale. Priorităţile sunt altele în ziua de astăzi.] Nu mai vor să lucreze dacă nu consideră ei că aşteptările le sunt atinse.

Sociologii spun că noile generaţii nu sunt leneşe, doar au alte valori şi priorităţi.

Alin Tomuş, sociolog: Este o altă conştiinţă asupra propriei valori şi oamenii consideră că productivitatea lor, cunoştintele lor, timpul lor valorează mai mult decât toate acestea.

Companiilor vin cu oferte salariale între 750 ş o mie de euro pentru candidații la început de carieră.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferati ca pentru masa de Paşte să preparati cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Vor să lucreze 4 zile pe săptămână şi de acasă. Salariile oferite tinerilor din Generaţia Z la târgul de joburi