Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Vrei să devii polițist? Noi reguli din luna iulie. Au intrat în vigoare modificările la Statutul poliţistului

Luni, 2 iulie, au intrat în vigoare modificările introduse recent prin OUG nr. 53/2018 în Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului.

de Redactia Observator

la 05.07.2018 , 10:46

Vrei să devii polițist? Noi reguli din luna iulie. Au intrat în vigoare modificările la Statutul poliţistului Vrei să devii polițist? Noi reguli din luna iulie. Au intrat în vigoare modificările la Statutul poliţistului

Luni, 2 iulie, au intrat în vigoare modificările introduse recent prin OUG nr. 53/2018 în Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului.

Astfel, persoanele care participă la concursurile sau examenele de ocupare a funcţiilor de poliţist nu trebuie să aibă tatuaje ori elemente ornamentale (ex. piercing-uri) aplicate, inserate sau implantate pe/în corp, neacoperite de vestimentație, în ținuta de vară.

Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 440 din 24 iunie 2002, cu modificările și completările ulterioare, se modifică astfel:

Articolul continuă după reclamă

La articolul 10, după alineatul (1) se introduc trei noi alineate, alineatele (11)-(13), cu următorul cuprins:

Pe acelaşi subiect

"(11) Îndeplinirea condiției prevăzute la alin. (1) lit. a) se constată de structurile de specialitate ale Ministerului Afacerilor Interne, printr-o examinare medicală și evaluare psihologică, potrivit reglementărilor specifice în domeniu. În cazul în care se constată neîndeplinirea condiției, procedura de recrutare încetează pentru candidatul respectiv.

(12) La concursurile sau examenele prevăzute la art. 9 alin. (5) poate participa orice persoană care îndeplinește, pe lângă condițiile prevăzute la alin. (1), și următoarele criterii specifice:

a) nu are tatuaje ori elemente ornamentale, de orice natură, aplicate, inserate sau implantate pe/în corp, neacoperite de vestimentație, în ținuta de vară;

b) dacă prin reîncadrare sau încadrare directă, potrivit nivelului studiilor și/sau vechimii în specialitate, nu dobândește un grad profesional mai mic decât gradul militar echivalent deținut în rezervă.

(13) Verificarea criteriului specific prevăzut la alin. (12) lit. a) se realizează cu ocazia examinării medicale".

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aveţi încredere să cumpăraţi ciuperci din piaţă?
Observator » Evenimente » Vrei să devii polițist? Noi reguli din luna iulie. Au intrat în vigoare modificările la Statutul poliţistului