Antena Meniu Search
x

Video Vreme la extreme în România: 20 de grade la câmpie, cod portocaliu de viscol şi ninsori la munte

Vreme la extreme în România. Sfârşitul de săptămână aduce temperaturi de până la 20 de grade Celsius în zona de câmpie, însă la munte e cod portocaliu de viscol şi ninsori. În mai bine de jumătate de ţara vântul va sufla şi cu 70 de kilometri la oră. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 17.02.2023, 20:01

Vezi și

După o perioadă cu ger polar, un val de aer tropical venit din nordul Africii încălzeşte România în acest weekend. Temperaturile de primăvară şi-au făcut simţită prezenţa încă de astăzi. Pe litoral, oamenii au înlocuit geaca de iarnă cu haine mai subţiri sau chiar tricouri.

Vreme la extreme în România

Turist străin: Vine vara! O mulţime de oameni fericiţi se plimbă pe aici bucurându-se de un timp bun. 

Turistă: Dacă luăm în comparaţie cu zilele trecute, chiar putem spune că...nu avem iarnă. Este o zi minunată.

Pe acelaşi subiect

Andreea Filip, reporter Observator: În acest sfârşit de săptămână la malul mării vor fi 14 - 15 grade Celsius, temperaturi neobişnuit de cald pentru data din calendar, potrivite pentru o plimbare pe plajă. Turiştii vor găsi aici hoteluri deschise, dar şi restaurante cu specific pescăresc. 

În Capitală, sâmbătă şi duminică vor fi chiar 17 grade, însă vântul va bate cu 40-50 km pe oră. 

Bucureştean: Pentru mijlocul lui februarie, e surprinzător de cald. Noi suntem în tricou acum şi e destul de bine. 

Cele mai mai temperaturi sunt prognozate în sudul ţării. La Zimnicea, sâmbătă şi duminică se vor înregistra 18 grade Celsius. 

Meda Andrei, meteorolog ANM: Temperaturi mult mai mari decât în mod normal vor fi în toată ţara. Cele mai ridicate vor fi în Oltenia, Muntenia unde se vor depăşi 15 grade, în măsura în care în mod normal ar trebui să avem 4-5-6 grade, deci cu zece grade mai mult decât în mod normal.

Dacă la câmpie e primăvară, la munte e cod portocaliu de vânt şi viscol. Până duminică seara, la peste 1.700 de metri altitudine, rafalele vor atinge şi 120 de kilometri pe oră.  

Dan Benga, şef Salvamont Maramureş: Să se evite zonele înalte, peste 1.700 de metri. Să se schieze doar pe pârtii amenajate în acest weekend şi, totodată, în cazul situaţiei nedorite în care sunteţi surprinşi pe munte de viscol să aveţi telefoanele încărcate, să aveţi provizii la dumneavoastră, să fiţi pregătiţi cu echipamente de iarnă.

Meda Andrei, meteorolog ANM: Pe parcursul zilei de mâine, de poimâne avem vânt cu precădere în partea de nord-vest, în centru, în sud, în sud-est. cu viteze de 55-60 de kilometri pe oră, izolat chiar mai mult. 

De vină pentru vremea rea este ciclonul Otto, prima furtună puternică din acest an, cu origini nord-atlantice, care afectează în această perioadă mare parte din Europa. Polonia şi Germania sunt sub cod roşu de vânt, pe când Marea Britanie a fost deja măturată de rafale de până la 125 de kilometri pe oră. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Vreme la extreme în România: 20 de grade la câmpie, cod portocaliu de viscol şi ninsori la munte