Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Vremea 2, 3 şi 4 martie 2018. Prognoza meteo ANM actualizată pentru weekend

ANM a actualizat prognoza meteo pentru zilele 2 martie, 3 martie şi 4 martie 2018. Vremea este în continuare rece, ba chiar se întorc ninsorile.

de Redactia Observator

la 01.03.2018 , 19:27

ANM a actualizat prognoza meteo pentru zilele 2 martie, 3 martie şi 4 martie 2018. Vremea este în continuare rece, ba chiar se întorc ninsorile.

Vremea va fi în continuare geroasă în cea mai mare parte a ţării. Cerul se va înnora treptat şi va ninge, în general slab cantitativ, în Banat şi Oltenia, cea mai mare parte a Crişanei şi Munteniei şi pe arii restrânse în celelalte regiuni, transmite ANM. Spre dimineaţă, îndeosebi în sud-vestul teritoriului, izolat vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ploaie, favorizând apariţia poleiului. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -24 de grade în nordul Moldovei şi -3 grade în sudul Banatului. În zonele joase, izolat, se va semnala ceaţă cu depunere de chiciurã.

Vremea, vineri, 2 martie 2018

Articolul continuă după reclamă

Deşi valorile temperaturii aerului vor fi în creştere faţă de intervalul precedent, în prima parte a zilei gerul va persista în cea mai mare parte a ţãrii, iar noaptea se va resimţi în Moldova, local în Maramureş, Transilvania şi izolat în rest. Cerul va fi mai mult noros şi temporar se vor semnala precipitaţii în general slabe în toate regiunile.

Pe acelaşi subiect

Vor predomina ninsorile, dar local vor fi şi lapoviţe sau ploi, favorizând pe arii restrânse depunerile de polei, cu precãdere în jumãtatea de sud a teritoriului. Vântul va sufla slab pânã la moderat, cu unele intensificãri în sudul Banatului şi pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între -9 şi 2 grade, iar cele minime între -18 şi 2 grade, cu cele mai coborâte valori în nord-est şi cele mai ridicate în sud-vestul extrem. Presiunea atmosferica va scãdea la valori de regim ciclonic.

Harta cu prognoza meteo ANM, care arată că vremea e rece în România

HARTĂ: Vremea în România pe 2 martie 2018 | Sursa: ANM

Prognoza meteo, sâmbătă, 3 martie 2018

Valorile termice vor fi în continuare în creştere, astfel încât temperaturile maxime se vor încadra între -9 grade în nord-est şi 5 grade în nord-vest, iar cele minime se vor situa între -18 grade în Moldova şi 0 grade în sudul Banatului. Cerul va fi temporar noros şi vor fi precipitaţii în general slabe, predominant sub formă de ninsoare în regiunile nordice şi mixte, favorizând local depunerile de polei, în special în vestul şi în sudul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri îndeosebi pe crestele montane şi pe litoral.

Presiunea atmosferica va creşte, însã nu în mod semnificativ.

Vremea, duminică, 4 martie 2018

Vremea va fi în general închisă. Valorile termice vor continua sã crească în regiunile intracarpatice şi în zonele de deal şi de munte, apropiindu-se de cele normale pentru aceastã perioadã, dar în restul teritoriului vor caracteriza în continuare o vreme deosebit de rece. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între -6 grade în Moldova şi 7 grade în Transilvania, iar cele minime în general între -8 şi 0 grade. Cerul va fi mai mult noros şi îndeosebi ziua vor fi precipitaţii mixte, local în vestul şi în sudul teritoriului şi mai ales sub formă de ninsoare, pe arii restrânse în rest. Vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri izolate în sud şi în sud-vest.

Prognoza meteo în Bucureşti

Vineri: ger, temporar va ninge, temperatura maximă -4 grade, cea minimă de -8...-7 grade

Sâmbătă: frig, condiţii de polei, temperatura maximă -2 grade, iar cea minimă va fi de -6...-4 grade

Duminică: rece, ninsoare, maxima de -3 grade, minima de -5...-4 grade

Vremea în Europa pe 4 martie 2018

Aspectul de ansamblu al vremii se va ameliora, în aceea cã închisã va fi numai în Arhipelagul Britanic şi în spaţiul balcano-carpatic, deasupra celorlaltor zone ale continentului urmând a fi cer variabil. Precipitaţii mixte - dintre care unele abundente - vor afecta regiuni vaste din ţãrile iberice, din Peninsula Italicã şi unele mai mici din cea Balcanicã, ninsoare şi lapoviţã (slabe) se vor semnala local în regiunile nord-vestice şi vestice, iar numai ninsori - de asemenea slabe - vor fi în partea vesticã a Rusiei şi în ţãrile scandinave.

Viteze mari va avea vântul pe ocean, la vest de Rep. Irlanda, de Regatul Unit şi de Portugalia; vânt moderat şi temporar mai puternic va fi în pe Marea Nordului şi în vestul bazinului mediteranean, în general moderat - pe restul suprafeţelor marine, iar cu precãdere slab - în rest. Faţã de intervalul anterior, în regiunile sud-vestice vremea va fi mai rece, iar în celelalte se va încãlzi modest.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Vremea 2, 3 şi 4 martie 2018. Prognoza meteo ANM actualizată pentru weekend