Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Vremea 24, 25 şi 26 martie 2018. Prognoza meteo actualizată de ANM pentru weekend şi luni

Vremea pe 24 martie 2018 rămâne rece, dar se restrâng ninsorile, transmite prognoza meteo. La fel va fi şi duminică.

de Redactia Observator

la 23.03.2018 , 22:01

Vremea pe 24 martie 2018 rămâne rece, dar se restrâng ninsorile, transmite prognoza meteo. La fel va fi şi duminică, însă, conform meteorologilor ANM, de luni începe să se încălzească.

În noaptea de vineri spre sâmbătă (23/24 martie), se vor ameliora ninsorile şi rafalele de vânt, dar va fi deosebit de rece pentru aceast perioad din an. Potrivit ANM, va mai ninge în general slab în jumătatea de nord a Moldovei şi în extremitatea de sud-vest a teritoriului. În Moldova, estul Munteniei şi în mare parte din Dobrogea, precum şi în zona Carpaţilor Orientali vântul va sufla moderat, în medie cu 30...35 km/h, trecător în jurul a 40 km/h, astfel că zăpada depusă anterior va fi spulberată. În zona litoralului, unde vor fi posibile precipitaţii mixte, rafalele vor mai atinge 55...60 km/h. În restul teritoriului vântul va sufla slab şi doar izolat va fulgui. Temperaturile minime se vor încadra între -10 şi -1 grad.

Vremea 24 martie în ţară

Articolul continuă după reclamă

Sâmbătă, vremea va fi mult mai rece decât normal în ultima decadă a lunii martie; dimineaţa şi noaptea vor fi temperaturi negative în toată ţara, în nord şi centru local va fi ger, iar valorile diurne -în special din sud şi din sud-est- vor fi cu 10...12 grade mai mici decât mediile climatologice. Astfel, vor fi temperaturi maxime între 0 şi 8 grade, iar minimele de duminică dimineaţa se vor încadra între -14...-12 grade în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei şi -1 grad în Banat şi pe litoral. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în jumătatea de sud a teritoriului. Va ninge slab pe arii restrânse în Carpaţii Meridionali şi în Munţii Banatului, în Oltenia vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formă de ninsoare, iar în sudul Dobrogei vor fi posibile ploi. În prima parte a zilei, vântul va sufla moderat în est şi în sud-est, apoi se va intensifica în sudul Banatului, inclusiv zona montană a regiunii, în zona Carpaţilor Meridionali şi local în sudul Transilvaniei, cu viteze în general de 55...65 km/h, spulberând zăpada. Dimineaţa şi noaptea pe arii restrânse va fi ceaţă.

Pe acelaşi subiect

Presiunea atmosferica va creşte semnificativ.

Harta ANM indică faptul că vremea pe 24 martie 2018 e rece

HARTĂ: Situaţia temperaturilor la nivelul ţării pe 24 martie | Sursa: ANM

Prognoza meteo pe 25 martie

Duminică, vremea se va menţine rece în cea mai mare parte a ţării, iar în jumătatea de sud-est va fi chiar deosebit de rece pentru această dată; temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 7 grade, uşor mai ridicate în vest-nord-vest, spre 9...10 grade. Minimele termice, mai ridicate decât în nopţile precedente în majoritatea zonelor, vor fi cuprinse în general între -8 şi 2 grade. Cerul va avea înnorări în regiunile sudice, mai persistente în cursul nopţii când se vor semnala local precipitaţii mixte, favorizând producerea poleiului. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în sudul Banatului şi la munte. Vor fi condiţii de ceaţă.

Presiunea atmosferica va mai creşte uşor în prima parte a intervalului apoi va începe să scadă.

Prognoza meteo pentru 26 martie 

Luni, valorile termice vor rămâne sub mediile climatologice specifice perioadei, deşi vremea se va încălzi uşor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3...4 grade în Oltenia şi Moldova şi 12 grade în Crişana şi Transilvania, iar cele minime se vor încadra între -3 şi 6 grade. Cerul va fi mai mult noros şi, îndeosebi pe parcursul zilei, va ploua pe arii mai extinse în sudul şi în estul ţării, local în centru şi izolat în rest, iar la munte se vor semnala precipitaţii mixte. Vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în Dobrogea, la munte şi pe spaţii mici în restul teritoriului. Izolat, dimineaţa şi noaptea, va fi ceaţă.

Când se încălzeşte vremea

Primele semne de încălzire la nivelul ţării sunt vizibile de luni, când, deşi va fi, în continuare, rece, temperaturile sunt peste media celor din săptămâna 20 - 26 martie. Marţi, în sudul ţării, este vizibilă deja dezmorţirea, pentru ca miercuri temperaturile să urce chiar şi la 17 grade Celsius în sudul României.

Cum va fi în Bucureşti

Sâmbătă: rece, maxima de 3 grade, minima de -7...-5 grade

Duminică: rece, maxima de 2 grade, minima de 0...1 grad

Luni: rece, semne de încălzire, maxima de 5...6 grade, minima de 1...2 grade

Cum va fi la munte vremea pe 24 martie 2018

Sâmbătă, la munte va fi mult mai rece decât în mod normal în ultima decadă a lunii martie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în masivele din jumătatea de sud a ţării şi va ninge slab pe arii restrânse în Carpaţii Meridionali şi în Munţii Banatului. Vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 55...65 km/h, spulberând zăpada. Valorile termice vor fi uşor mai scăzute decât cele din ziua anterioară.

Cum va fi sâmbătă în Europa

În sud-vestul Europei şi în sud-estul extrem, cerul va avea înnorări şi vor fi precipitaţii sub formă de ploaie în zonele joase şi mixte în cele înalte. Cele mai mari cantităţi de apă se vor înregistra în nordul şi nord-estul Peninsulei Iberice, unde izolat se vor depăşi 30 l/mp. În restul continentului, înnorările vor fi temporare, iar precipitaţiile se vor semnala pe arii restrânse şi vor fi slabe cantitativ. Vântul va avea intensificări susţinute în sud-vestul Europei, cu viteze ce vor depăşi local 70 km/h, iar izolat, 100 km/h. În restul continentului, vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate. Temperaturile vor fi cu mult mai coborâte decât cele normale pentru ultima decadă a lunii martie în regiunile central-sud-estice şi de sud-vest.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Vremea 24, 25 şi 26 martie 2018. Prognoza meteo actualizată de ANM pentru weekend şi luni