Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Vremea 9 martie 2018 şi în weekend. Prognoza meteo ANM pentru vineri, sâmbătă, duminică

Vremea pe 9 martie 2018 va fi caldă, iar în weekend, pe 9 martie şi 10 martie, va fi peste valorile normale, anunţă prognoza meteo ANM.

de Redactia Observator

la 08.03.2018 , 18:51

Vremea pe 9 martie 2018 va fi caldă, iar în weekend, pe 9 martie şi 10 martie, va fi peste valorile normale, anunţă prognoza meteo ANM. Temperaturile vor urca până la 18 - 19 grade Celsius în weekend.

În noaptea de joi spre vineri, potrivit ANM, cerul va fi mai mult noros şi temporar se vor semnala precipitaţii în general slabe, ploi în vest, nord-vest şi sud-est şi local în rest, iar la munte vor fi ploi, lapoviţe, ninsori şi condiţii pentru depunerile de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane şi în sudul Banatului. Temperaturile minime se vor situa între -3 şi 4 grade. În zonele joase de relief, pe arii restrânse va fi ceaţă.

Vremea, vineri, 9 martie 2018

Articolul continuă după reclamă

Vremea se va menţine caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi pe arii restrânse ploi slabe, de scurtă durată, ziua în regiunile estice, sud-estice şi centrale, iar seara şi noaptea în cele nordice. La munte, îndeosebi în nordul Carpaţilor Orientali, se vor semnala precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în special pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 7 şi 15 grade, iar cele minime se vor situa între -4 grade în estul Transilvaniei şi 5 grade în Dealurile de Vest şi pe litoral. Cu precădere la începutul intervalului, în zonele joase de relief, pe arii restrânse se va semnala ceaţă.

Pe acelaşi subiect

Presiunea atmosferica va creşte foarte puţin, regimul baric fiind încă subnormal.

Harta temperaturilor arată că vremea va fi caldă, spune prognoza meteo ANM

HARTĂ: Prognoza meteo arată temperaturi ridicate în toată ţara, pe 9 martie | Sursa: ANM

Prognoza meteo pentru sâmbătă, 10 martie 2018

Valorile termice vor fi mai ridicate decât în intervalul anterior, astfel încât în cea mai mare parte a ţării, va deveni deosebit de cald pentru această dată. Temperaturile maxime se vor situa între 8 şi 18 grade, iar cele minime între 0 şi 7 grade, mai scăzute în depresiuni, până spre -3 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări şi ploi slabe îndeosebi în partea a doua a intervalului, local în jumătatea vestică a teritoriului şi izolat în rest. La munte, la peste 1500 m, trecător mai pot fi precipitaţii şi sub formă de lapoviţă sau ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Vor fi condiţii de ceaţă, dimineaţa şi noaptea, în zonele joase de relief, în special din sud şi sud-est.

Presiunea atmosferica va scădea uşor.

Prognoza meteo pentru duminică, 11 martie 2018

Va fi deosebit de cald pentru această perioadă în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 şi 19 grade, iar cele minime între -1 şi 11 grade. În regiunile intracarpatice şi la munte, cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua, iar pe crestele montane vor fi posibile şi precipitaţii sub formă de ninsoare. În restul teritoriului, cerul va avea înnorări trecătoare, iar burniţă sau ploi izolate vor fi în a doua parte a intervalului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în cursul nopţii în vest şi la munte, în special la altitudini mari. Dimineaţa şi noaptea, cu precădere în zonele joase din sudul şi estul ţării, local va fi ceaţă.

Vremea în Bucureşti

Vineri: cald pentru această perioadă, temperatura maximă de 14 grade Celsius, temperatura minimă de 0... 2 grade

Sâmbătă: deosebit de cald, maxima de 16... 17 grade Celsius, minima de 3... 4 grade

Duminică: deosebit de cald, maxima de 17... 18 grade, minima de 4... 6 grade

Prognoza meteo la munte pentru 9 martie 2018

Temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod normal la această dată. Cerul va fi temporar noros şi pe arii restrânse vor fi precipitaţii mixte, îndeosebi în nordul Carpaţilor Orientali. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la altitudini mari.

Prognoza meteo pentru weekend la munte:

Sâmbătă, 10 martie, cerul va fi temporar noros. Se vor semnala ploi, iar la altitudini de peste 1500 m precipitaţii mixte, ziua izolat, iar noaptea pe arii relativ extinse în Carpaţii Occidentali, nordul Carpaţilor Orientali şi pe spaţii mici în restul zonei montane. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe creste. Valorile termice vor fi în creştere faţă de intervalul anterior.

Duminică, 11 martie, cerul va fi mai mult noros. Temporar, mai ales în Carpaţii Occidentali, va ploua, iar pe creste vor fi posibile şi precipitaţii şi sub formă de ninsoare. Vântul va avea intensificări, îndeosebi pe creste. Valorile termice se vor menţine în continuare ridicate pentru această perioadă.

Află, pe larg, cum este vremea la munte pe 9 martie şi weekend

Vremea pe 9 martie 2018 în Europa

Vreme predominant frumoasă, cu cerul mai mult senin se preconizează a fi numai parţial în ţările centrale şi în cele de la est de Marea Adriatică, adiacente acesteia. În restul continentului nebulozitatea va fi cel puţin temporar accentuată, aspect închis urmând a avea vremea din Peninsula Scandinavică şi din vestul Rusiei. Ploi abundente vor afecta Portugalia şi sud-vestul Spaniei, iar unele mai slabe se vor semnala local în restul acesteia din urmă, în Rep. Irlanda şi în Regatul Unit, în Franţa şi Ţările de Jos, iar izolat sau pe alocuri - în Italia şi în spaţiul carpato-balcanic.

Precipitaţii mixte vor fi tot pe arii restrânse în ţările centrale, central-estice şi în partea vestică a Rusiei, iar mai ales sub formă de ninsoare - în zona scandinavă. Viteze de nivel cel puţin moderat va avea vântul pe ocean la sud-est de Islanda şi la sud-vest de Rep. Irlanda, la vest de Portugalia şi în Golful Biscaya, de asemenea în estul Mării Negre; în restul continentului circulaţia aerului va fi lentă. Faţă de intervalul anterior vremea va fi uşor mai caldă.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Vremea 9 martie 2018 şi în weekend. Prognoza meteo ANM pentru vineri, sâmbătă, duminică