Antena Meniu Search
x

Video Bărbat din Iaşi, mort după ce a ajuns la spital cu hipotermie şi o alcoolemie uriaşă. S-a cinstit de sărbători până nu a mai putut să dea drumul la căldură

Un bărbat de 54 de ani din Iasi a ajuns la spital cu 9 la mie alcool în sange. Omul a baut acasă, în zilele de Crăciun, dar ar fi uitat să dea drumul la căldură, aşa că a îngheţat de frig. A fost transportat la urgente, dar medicii nu l-au mai putut salva. Specialiştii trag un semnal de alarmă, mai ales în aceste zile de sărbătoare: excesele pot dăuna grav sănătăţii!

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 28.12.2021, 19:22

Vezi și

Bărbatul de 54 de ani, originar din Româneşti, Iaşi, a băut peste măsură de Crăciun. Temperaturile au scăzut, brusc, în nordul ţării, aşa că în casă s-a răcit considerabil. Ameţit de aburii alcoolului, omul n-ar fi dat drumul la căldură. Când au ajuns medicii la el, era şi băut, şi îngheţat.

Diana Cimpoieşu: Adus de ambulnaţă de acasă în comă cu o alcoolemie cu un nivel foarte crescut, 900 de mg la decilitru şi o temperatură de centrală de 24,9 grade

În camera de urgenţă a spitalului din Iaşi a început imediat o luptă pe viaţă şi pe moarte. Medicii s-au chinuit ore în şir să-l salveze. 

Diana Cimpoieşu: A fost resucitat aproape 9 ore şi, din păcate, nu a răspuns pentru că avea două situaţii extrem de grave

Pe acelaşi subiect

Gheorghe Alexandrescu, legist: Era în şoc hipotermic şi dacă EKG-ul a mai arătat şi o fibrilaţie ventriculară, asta e cauza morţii. Tot moarte violentă este şi prin frig, agent fizic, şi prin alcool. E clar că aici sunt amândouă au acţionat. Doi agenţi fizici. Se poate muri şi la 2 jumate, 3 la mie dacă ai comorbidităţi.

Avertismentul specialiştilor în perioada sărbătorilor

În ultimele două zile, la Iaşi a nins aproape continuu, pe timpul zilei n-au fost mai mult de 5 grade iar pe timpul nopţii au scăzut şi la minus 10 grade Celsius. Astfel, e suficient chiar şi o oră petrecută în aer liber pentru a simţi cum efetiv îngheţăm de frig. Iar dacă petrecem mai multe ore la o temperatură extrem de scăzută, chiar şi în spaţii închise, dar fără să facem mişcare, de asemenea prezentăm risc de hipotermie. În plus, consumul de alcool duce la dilatarea vaselor de sânge şi hipotermia se instalează şi mai rapid. 

Specialiştii atrag atenţia, mai ales în perioada sărbătorilor, cu privire la excese.

Olivia Micşa - nutriţionist: Consumul de alcool în mod frecvent iar în perioada sărbătorilor în mod abuziv poate duce la o grămadă de efecte negative asupra organismului, agravarea afecţiunilor existente sau apariţia unor afecţiuni noi. Putem vorbi de complicaţii cardio-vasculare, hipertensiune arterială, afecţiuni digestive, toxicitate asupra ficatului, pancreasul este, de asemenea, afectat. 

În plus, alcoolul are şi multe calorii, aşa că poate dăuna şi siluetei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Bărbat din Iaşi, mort după ce a ajuns la spital cu hipotermie şi o alcoolemie uriaşă. S-a cinstit de sărbători până nu a mai putut să dea drumul la căldură