Antena Meniu Search
x

Vremea se înrăutăţeşte rapid. Ninge deja în 19 judeţe, autorităţile fac apel să nu plecăm la drum fără dotări de iarnă

Vremea s-a înrăutăţit rapid în ultimele ore, iar drumarii au intervenit deja cu 845 de utilaje de deszăpezire şi cu aproape 3.000 de tone de antiderapant.

Vremea se înrăutăţeşte rapid. Ninge deja în 19 judeţe, autorităţile fac apel să nu plecăm la drum fără dotări de iarnă

Vremea s-a înrăutăţit rapid în ultimele ore, iar drumarii au intervenit deja cu 845 de utilaje de deszăpezire şi cu aproape 3.000 de tone de material antiderapant.

Ninge în 19 judeţe din ţară şi se continuă acţiunile de curăţare a şoselelor, anunţă şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Potrivit CNAIR, la nivel naţional, s-a acţionat cu 845 de autoutilaje şi s-au răspândit 2.927 tone de material antiderapant.

La ora transmiterii acestei ştiri, ninge moderat în judeţele Prahova, Suceava, Neamţ, Bacău, Iaşi, Vaslui, Arges, Dâmboviţa, Gorj, Cluj, Bistriţa Năsăud, Maramureş, Sălaj, Bihor, Alba, Satu Mare, Sibiu, Mureş şi Harghita.

”Precizăm că reprezentanţii CNAIR SA acţionează în permanenţă în toate zonele afectate, pentru a asigura desfăşurarea traficului rutier în condiţii de siguranţă. Facem din nou apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate”, transmit reprezentanţii CNAIR. 

Traficul se desfăşoară cu dificultate, duminică, la Valea Prahovei, din cauza numărului mare de maşini care se deplasează dinspre munte spre Capitală. În zonă s-au format coloane de maşni, iar între Predeal şi Buşteni se circulă cu 10 kilometri la oră.

Centrul Infotrafic mai anunţă că, din cauza numărului mare de autovehicule care se deplasează dinspre munte către Capitală, valorile de trafic sunt ridicate pe DN1, în staţiunile de pe Valea Prahovei, între Predeal şi Buşteni, unde s-a format o coloană de autoturisme care se deplasează cu o viteză de aprox 10 km/h.

Pentru evitarea aglomeraţiei, şoferii pot folosi ruta ocolitoare: DN 1 A Săcele - Cheia - Vălenii de Munte - Ploieşti, A 3 Ploieşti - Bucureşti.

Poliţiştii recomandă conducătorilor auto să îşi păstreze atenţia la volan, să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri prezenţi la faţa locului pentru fluidizarea circulaţiei şi să manifeste o conduită preventivă în trafic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Vremea se înrăutăţeşte rapid. Ninge deja în 19 judeţe, autorităţile fac apel să nu plecăm la drum fără dotări de iarnă