Antena Meniu Search
x

Video "Wow, este atât de galben! Este foarte frumos!" ''Un inel de foc'' a apărut pe cer în SUA, fenomenul a atras zeci de milioane de curioşi

O eclipsă de soare a făcut ieri spectacol pe cer. Fenomenul a putut fi admirat din Statele Unite, America Centrală şi de Sud şi a atras zeci de milioane de curioşi. Mai als că în America, acest fenomen, numit inelul de foc, va mai apărea abia peste 16 ani. 

de Redactia Observator

la 15.10.2023, 21:15

Vezi și

"Doar priviţi la ce se întâmplă acum!"

Eclipsa inelară are loc când Luna trece între Pământ și Soare, blocând cea mai mare parte a luminii Soarelui, dar nu în totalitate. 

"Îmi aduc aminte că în şcoala primară aveam un manual de geografie şi acolo scria data. Spunea "2023" pentru următoarea eclipsă şi mi se părea că e foarte mult timp, că sunt foarte mulţi ani de atunci. Şi iat-o!"

În Columbia, astronomii amatori au admirat eclipsa de Soare cu ochelari speciali şi telescoape. 

Pe acelaşi subiect

"Wow, este atât de galben! Este foarte frumos!"

Pe lângă show-ul oferit, "inelul de foc" serveşte şi în scopuri ştiinţifice. NASA a lansat trei rachete de sondare, una înaintea eclipsei, una în timpul şi ultima, după eveniment, pentru a studia schimbările de temperatură în timpul acestui fenomen.  Americanii au fost în picioare încă de la primele ore ale dimineţii pentru a găsi cel mai bun loc din care să admire eclipsa inelară. 

"Am văzut şi eclipsa totală din 2017. Chiar am aşteptat o altă eclipsă ca aceea. Pentru mine, a fost o experienţă care mi-a schimbat viaţa. Nu o voi uita niciodată. Cum m-am simţit... a fost pur şi simplu uimitor."

Următoarea eclipsă totală de soare vizibilă din Europa va avea loc în august 2026.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » "Wow, este atât de galben! Este foarte frumos!" ''Un inel de foc'' a apărut pe cer în SUA, fenomenul a atras zeci de milioane de curioşi